Rockband Allah-Las reageert op terreurdreiging rond show in Rotterdam

Geschreven door op 24 augustus 2017 om 10:28
Allah-Las - Foto Paul Hudson (Flickr) (CC BY 2.0)

De Amerikaanse rockband Allah-Las heeft gereageerd op alle gebeurtenissen rond haar concert in het Rotterdamse Maassilo. De show van de rockers ging niet door in verband met terroristische dreiging.

Allah-Las reageert op terroristische dreiging rond show

Rockband Allah-Las heeft de Rotterdamse politie bedankt voor haar handelen rond de terreurdreiging bij de bands show in Rotterdam. De Amerikaanse band zou op woensdag 23 augustus een optreden geven in de Rotterdamse evenementenzaal Maassilo, maar deze show kon in verband met terroristische dreiging geen doorgang vinden.

De Rotterdamse politie ontving aan het einde van de middag een tip van Spaanse politie over een mogelijke aanslag bij de show van de uit Los Angeles afkomstige rockers. Volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb was de dreiging zo serieus, dat besloten werd om de show te cancelen.

In een reactie tegenover het Amerikaanse Billboard laat de band weten blij te zijn met het kordate handelen van het Rotterdamse politiekorps: “Wegens terroristische dreiging bij Maassilo in Rotterdam, is de Allah-Las show van vanavond (23 augustus, red.) gecanceld. De band is ongedeerd en is de Rotterdamse politie en andere betrokken partijen erg dankbaar voor het detecteren van de potentiële dreiging.”

‘Allah-Las’

De Amerikaanse rockband werd in 2008 opgericht en bracht in 2012 haar gelijknamige debuutalbum uit. De band haalde de inspiratie voor haar naam uit die van de Schotse band The Jesus and Mary Chain. De rockers wilden een ‘heilig klinkende’ naam en besloten de naam ‘Allah’ te gebruiken, wat Arabisch is voor god. De naam zorgt veelvuldig voor ophef, maar de band geeft aan geen kwade bedoelingen te hebben en niemand te willen beledigen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Allah-Las Nieuws