De Gorillaz zijn terug!

Geschreven door op 22 september 2016 om 11:19

“The gang is back!” verschijnt er ineens op de Facebookpagina van de Gorillaz. Ook is er een nieuw Instagram account aangemaakt voor de band en is de website vernieuwd.

Zijn ze terug?

Yes! De Gorillaz zijn terug! Op Facebook kondigden ze aan dat de band terug is! Sinds de aankondiging op Facebook plaatst de band ongeveer om het uur een nummer met een link naar de Apple store en naar Spotify. Ook heeft de band een nieuwe Instagram gelanceerd en is de website vernieuwd.

Nieuwe muziek

Of er nieuwe muziek van de band aankomt is nog niet bekend. In 2014 gingen er al geruchten dat Damon Albarn in 2016 de band weer bij elkaar wilde brengen. Ook zou er dan een album uitkomen. Nu is het afwachten of en wanneer dat album gaat komen!  Als er meer bekend is over nieuwe muziek lees je het natuurlijk hier!

De Gorillaz

De Britse band ontstond in 1998 met fictionele karakters: 2-D, Noodle, Russel Hobs en Murdoc Niccals. Het was een project van Damon Albarn en Jamie Hewlett. In 2001 kwam het eerste album van de virtuele band uit. Namelijk het debuutalbum Gorillaz. In 2005 kwam het tweede album album Demon Days uit. In 2010 kwam het derde album Plastic Beach uit, gevolgd door de eerste wereldwijde concertreeks.

Albarn is verantwoordelijk voor de muziek en heeft hiervoor samengewerkt met verschillende artiesten. De muziekstijl kan je omschrijven als een combinatie van hiphop, dub, dance en rock. Hewlett is striptekenaar en hield zich bezig met het visuele gedeelte. Bij concerten worden de virtuele bandleden geprojecteerd en de ‘echte’ muzikanten worden als silhouetten afgebeeld. In latere optredens waren zij echter vaker echt te zien. In 2011 kwam het album The Fall uit vlak hierna stopte de band vanwege meningsverschillen.

Luister hier naar Dare:

Bron: Facebook/Gorillaz

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Gorillaz Nieuws · Nieuws