Damon Albarn in 2020 voor exclusieve show naar Muziekgebouw Eindhoven

Geschreven door op 20 juni 2019 om 13:14
Damon Albarn - Bron: Wikimedia Commons - Fotocredits: Rama - (CC BY-SA 2.0 FR)

Damon Albarn, de man achter bands als Blur en Gorillaz, komt naar Nederland! In mei 2020 geeft de Britse zanger een exclusief Nederlands concert in het Muziekgebouw in Eindhoven.

Damon Albarn in Muziekgebouw Eindhoven

Goed nieuws voor fans van Damon Albarn! De Engelse zanger brengt zijn nieuwe project naar Nederland. Op donderdag 21 mei 2020 reist het brein achter virtuele band Gorillaz en britpopsensatie Blur naar Eindhoven. Hier betreedt hij het podium van het Muziekgebouw voor een exclusief optreden. Het concert maakt deel uit van een reeks die in het teken staat van het project ‘The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’. Ook neemt Albarn een groep muzikanten en speciaal opgenomen visuals mee naar de concertzaal.

Tickets

Concertkaarten zijn te verkrijgen vanaf vrijdag 21 juni 2019, om 12:00 uur. De verkoop verloopt via de website van Muziekgebouw Eindhoven. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

‘The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’

Als Damon Albarn niet op het podium staat als frontman van Gorillaz, Blur of The Good, The Bad and The Queen, is hij te vinden in IJsland. Hier werkt de Britse artiest in alle rust aan zijn nieuwe project, genaamd ‘The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’. Inspiratie voor deze creatie haalt de eenenvijftigjarige muzikant uit het landschap en de serene omgeving waarin hij te werk gaat. Voor dit nieuwe materiaal is de zanger opnieuw een samenwerking aangegaan met dirigent André de Ridder, die ook betrokken was bij het Gorillaz-album ‘Plastic Beach’.

Alvast in de stemming komen voor de show? Beluister hier het nummer ‘Everyday Robots’, afkomstig van Albarn’s gelijknamige soloalbum:

 

Bronnen: Muziekgebouw Eindhoven, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.