Grandmaster Flash met show ‘People, Places & Things’ naar TivoliVredenburg

Geschreven door op 14 juni 2019 om 14:04
Grandmaster Flash - Fotocredits: Mika-photography - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Liefhebbers van hiphop opgelet! Grandmaster Flash brengt in november 2019 een bezoek aan Nederland. De iconische dj geeft deze maand een optreden in TivoliVredenburg te Utrecht.

Grandmaster Flash in TivoliVredenburg

Op zaterdag 23 november 2019 is Grandmaster Flash te zien in Utrecht, waar hij optreedt in zaal Pandora van TivoliVredenburg. De dj staat deze dag in het poppodium met zijn show ‘People, Places & Things: The Visual Experience’, die het publiek meeneemt in de geschiedenis van het hiphopgenre. Zoals de naam doet vermoeden zit het concert vol visuele elementen.

Concertkaarten

Tickets voor de show zijn per direct te verkrijgen via de website van het poppodium en Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk dan eens hier!

Draaitafelwetenschapper

Joseph Saddler, beter bekend als Grandmaster Flash, wordt gezien als één van de pioniers van het hiphopgenre. Samen met zijn Furious Five produceerde hij wereldhits als het invloedrijke ‘The Message’ en ‘White Lines (Don’t Do It)’. Saddler gaat tegenwoordig te werk als soloartiest, en niet zonder succes. Zo ontving de dj in 2019 als allereerste hiphopartiest de Nobelprijs van de muziek. De organisatie achter de prestigieuze prijs omschrijft de artiest dan ook als “draaitafelwetenschapper die mede verantwoordelijk is voor de geboorte van hiphop.”

Beluister hier het populaire ‘The Message’:

 

Bronnen: TivoliVredenburg, YouTube, Polar Music Prize

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.