Wie namens Nederland alle songfestival acts gaat beoordelen

Geschreven door op 1 mei 2016 om 15:14
Jennie Lena - Fotocredits: Rogier Wagenaar (Wikimedia Commons)

10 mei zullen vijf muzikale Nederlanders de Nederlandse vakjury tijdens het Eurovisie Songfestival vervullen. Klik hier om het nummer van Douwe Bob te beluisteren. 

Nederlandse vakjury Eurovisie Songfestival

Dit jaar nemen de zangeressen Jennie Lena en Marga Bult, dj Ruud de Wild, producer Holger Schwedt en zangcoach Setske Mostaert plaats in de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Songfestival. Zij gaan alle acts tijdens de komende editie beoordelen.

Jennie Lena

Jennie Lena is benoemd tot de voorzitter van de jury. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar deelname aan het laatste seizoen van The Voice of Holland, waar ze tweede werd. De zangeres heeft al meer ervaring met het liedjesfestijn. Zo zong ze vorig jaar mee als achtergrondzangeres van Trijntje Oosterhuis.

Marga Bult

Marga Bult is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Ook zij is geen onbekende op het Songfestival. In 1987 deed ze mee met het nummer Rechtop in de wind, ze werd vijfde. Herken je haar nummer nog?

Ruud de Wild

Ruud de Wild kennen we natuurlijk allemaal van de radiozender 538 waar hij tot april 2015 heeft gewerkt. Aangezien hij hier vanaf 1992 werkzaam was, heeft hij inmiddels een flinke reputatie opgebouwd in de muziekwereld. We hebben er allemaal vertrouwen in dat Ruud de punten op een goede manier zal verdelen.

Holger Schwedt

Holger Schwedt is een producer die o.a. nummers heeft geproduceerd voor Anouk, Bløf, Di-rect, Go Back to the Zoo, Krystl, Miss Montreal, Postmen en VanVelzen. Onderstaand nummer is bijvoorbeeld een van zijn producties.

Setske Mostaert

Ze geeft vooral graag les in verschillende genres, zoals Klassiek, Musicals, Pop, Jazz enzovoorts. Ook als jurylid wordt ze regelmatig gevraagd. Daarnaast is ze druk als coach van diverse artiesten die ze begeleidt op tournee, in de studio en tijdens televisie-opnamen. In haar lespraktijk heeft ze grote namen uit de muziekwereld. Dus ook in Setske hebben we alle vertrouwen op 10 mei.

De jurering

Voor het eerst dit jaar geven de vakjury’s los van het publiek punten aan de deelnemers. Pas op het einde van de show worden de publiekspunten bij die van de jury opgeteld. Het Songfestival vindt dit jaar op 14 mei plaats in Stockholm, de voorrondes zijn op 10 en 12 mei. Namens Nederland doet Douwe Bob mee.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.