Chvrches draagt nummer op aan gorilla Harambe

Geschreven door op 29 augustus 2016 om 19:59
Chvrches - Foto: Jeremiah Andrick - Wikimedia Commons

In de muziekwereld worden nummers wel vaker opgedragen aan degenen die niet meer bij ons zijn, maar Chvrches stond onlangs stil bij een wel heel bijzondere overledene. De Schotse band droeg namelijk een lied op aan Harambe, de gorilla die een paar maanden terug in een Amerikaanse dierentuin werd gedood.

De gorilla Harambe

Chvrches

Foto: Jeremiah Andrick – Wikimedia Commons

Op 28 mei van dit jaar klom een 3-jarig jongetje in het verblijf van de gorilla Harambe in de Cincinnati Zoo in de Verenigde Staten. Ondanks dat Harambe het jongetje geen kwaad leek te willen doen, werd de mensaap uit angst voor een dramatische afloop neergeschoten door een medewerker van de dierentuin. Deze gebeurtenis leidde tot een hoop controverse; veel mensen waren het er niet mee eens dat het onschuldige dier werd gedood, en het voorval kreeg dan ook een hoop media-aandacht. Bovendien werden op het internet een hoop memes gewijd aan de overleden gorilla.

Chvrches

Het incident is ook de Schotse band Chvrches niet ontgaan. Op het Reading Festival in Groot-Brittannië sprak de synthpop-groep hun steun uit aan de aap door voor het nummer Under the Tide “R.I.P Harambe” te zeggen (zie 0:06 in de video hieronder). Hoewel het desbetreffende nummer al in 2013 uitkwam, lijken de lyrics aardig op de situatie aan te sluiten: “No fear / I’ll be your eyes / I’ll be a lifeline / And if I can be / I’ll be your strength”. Wie weet schrijft het populaire trio, dat onlangs ook op Lowlands te zien was, in de toekomst wel een lied voor de inmiddels beroemde gorilla…

YouTube player

Bron: Spin

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Chvrches Nieuws · Fun Content · Nieuws · Viral