Deze vijf hip-hop nummers gingen viral in 2017

Geschreven door op 13 november 2017 om 14:44

Een nieuwe dag, een nieuwe viral video; Zo gaat dat in 2017. Artiesten Nieuws zette vijf hip-hop nummers die dit jaar viral gingen, op een rijtje.

Deze vijf hip-hop tracks gingen viral in 2017

Anno 2017 is er vrijwel dagelijks sprake van een nieuwe online sensatie. Deze vijf hip-hop nummers gingen in 2017 als een lopend vuurtje over het internet.

Big Shaq – Man’s Not Hot

De Britse komiek Michael Dapaah veroverde met zijn typetje Big Shaq het internet! De track ‘Man’s Not Hot‘  ging viral toen Big Shaq het nummer performde bij de radioshow BBC Radio 1Xtra.

Toen de track ook nog eens werd voorzien van een videoclip, blies ‘Man’s Not Hot’ al helemaal op. De muziekvideo werd op 25 oktober uitgebracht en heeft nu al 44 miljoen views. In Nederland staat ‘Man’s Not Hot’ zelfs op nummer 20 in de ‘Single Top 100’.

Bekijk hieronder de populaire videoclip met cameo’s van Dj Khaled, Lil Yachty, en zelfs Nederlands eigen Broederliefde!


Cardi B – Bodak Yellow

2017 is absoluut het succesvolste jaar in Cardi B’s carrière. Ze scoorde met de track ‘Bodak Yellow’ een nummer 1 hit in de Amerikaanse charts. De laatste keer dat dit door een vrouwelijke solo hip-hop artiest gebeurde is maar liefst 19 jaar geleden, door Lauryn Hill.

Bodak Yellow‘ was in de zomer van 2017 een waar anthem voor vrouwen rondom de wereld en heeft op YouTube al 307 miljoen views.

Beluister hieronder het nummer waar het grote succes voor Belcadi, zoals de rapper echt heet, begon;


Future – Mask Off

Nayvadius Demun Wilburn, zoals de rapper eigenlijk heet, is een ware hitmachine. Ook dit jaar had hij er een te pakken met ‘Mask Off’. Toen de track uitkwam ging deze meteen viral en er kwam zelfs een ‘Mask Off Challenge‘.


Lil Pump – Gucci Gang

Lil Pump wordt gezien als dé nieuwe ontdekking in hip-hop land. Hij rapt vooral over het slikken van Xanax pillen, drinken van hoestdrank, roken van wiet en vrouwelijk gezelschap. Het zal je dan ook verbazen dat de rapper pas 16 jaar oud was toen het nummer ‘Gucci Gang’ uitgebracht werd.

Pump releasde zijn track op 23 oktober als officiële single en de muziekvideo heeft nu al zo’n 99 miljoen views.

Ayo & Teo – Rolex

De broers Ayo en Teo vormen eigenlijk een dansduo en verschenen eerder in videoclips van artiesten als Usher en Chris Brown.

Omdat zij zo bekend zijn met de danswereld, weten ze natuurlijk als de beste hoe een dansbaar nummer precies hoort te klinken; ‘Dit kunnen wij ook!’ dachten ze en zo kwam de track ‘Rolex‘, en uiteindelijk ook de Rolex’ challenge‘, tot stand.

De muziekvideo heeft sinds zijn de releasedatum in mei, zo’n 197 miljoen views binnen weten te harken.

 

Bron: YouTube

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Broederliefde geeft in 2020 show in Rotterdam Ahoy Goed nieuws voor Broederliefde fans! Het duurt nog even, maar de Rotterdamse rappers geven in februari 2020 een concert in Ahoy.Broederliefde na...
Broederliefde in februari 2019 met clubtour langs Nederlandse Poppodia De jongens van Broederliefde, wie kent ze niet? De Rotterdammers beginnen in februari 2019 met hun clubtour genaamd 'We Moeten Door 2'. Tijdens deze c...
Fotoreportage: Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! 2018 in Amsterdam Op zaterdag 15 september 2018 vond Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! plaats op meerdere locaties in Nederland. Bekijk hier de foto's van de Amsterda...
Top 10 best verdienende hiphopartiesten 2018 Forbes heeft hun jaarlijkse lijst met best betaalde hiphopartiesten weer naar buiten gebracht. Bekijk hier de top 10 van 2018!Top 10 best verdie...
Fotoreportage: Encore Festival 2018, NDSM Werf Amsterdam Op zaterdag 25 augustus vond Encore Festival 2018 plaats op de NDSM Werf in Amsterdam. Geniet nog even na met de foto's, geschoten door fotograaf Shal...
Rappers Nicki Minaj en Future in 2019 naar Ziggo Dome Nicki Minaj en Future komen naar Nederland. De twee Amerikaanse rappers reizen in maart 2019 gezamenlijk naar Amsterdam voor een show in de Ziggo Dome...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu