Deze vijf hip-hop nummers gingen viral in 2017

Geschreven door op 13 november 2017 om 14:44

Een nieuwe dag, een nieuwe viral video; Zo gaat dat in 2017. Artiesten Nieuws zette vijf hip-hop nummers die dit jaar viral gingen, op een rijtje.

Deze vijf hip-hop tracks gingen viral in 2017

Anno 2017 is er vrijwel dagelijks sprake van een nieuwe online sensatie. Deze vijf hip-hop nummers gingen in 2017 als een lopend vuurtje over het internet.

Big Shaq – Man’s Not Hot

De Britse komiek Michael Dapaah veroverde met zijn typetje Big Shaq het internet! De track ‘Man’s Not Hot‘  ging viral toen Big Shaq het nummer performde bij de radioshow BBC Radio 1Xtra.

Toen de track ook nog eens werd voorzien van een videoclip, blies ‘Man’s Not Hot’ al helemaal op. De muziekvideo werd op 25 oktober uitgebracht en heeft nu al 44 miljoen views. In Nederland staat ‘Man’s Not Hot’ zelfs op nummer 20 in de ‘Single Top 100’.

Bekijk hieronder de populaire videoclip met cameo’s van Dj Khaled, Lil Yachty, en zelfs Nederlands eigen Broederliefde!


Cardi B – Bodak Yellow

2017 is absoluut het succesvolste jaar in Cardi B’s carrière. Ze scoorde met de track ‘Bodak Yellow’ een nummer 1 hit in de Amerikaanse charts. De laatste keer dat dit door een vrouwelijke solo hip-hop artiest gebeurde is maar liefst 19 jaar geleden, door Lauryn Hill.

Bodak Yellow‘ was in de zomer van 2017 een waar anthem voor vrouwen rondom de wereld en heeft op YouTube al 307 miljoen views.

Beluister hieronder het nummer waar het grote succes voor Belcadi, zoals de rapper echt heet, begon;


Future – Mask Off

Nayvadius Demun Wilburn, zoals de rapper eigenlijk heet, is een ware hitmachine. Ook dit jaar had hij er een te pakken met ‘Mask Off’. Toen de track uitkwam ging deze meteen viral en er kwam zelfs een ‘Mask Off Challenge‘.


Lil Pump – Gucci Gang

Lil Pump wordt gezien als dé nieuwe ontdekking in hip-hop land. Hij rapt vooral over het slikken van Xanax pillen, drinken van hoestdrank, roken van wiet en vrouwelijk gezelschap. Het zal je dan ook verbazen dat de rapper pas 16 jaar oud was toen het nummer ‘Gucci Gang’ uitgebracht werd.

Pump releasde zijn track op 23 oktober als officiële single en de muziekvideo heeft nu al zo’n 99 miljoen views.

Ayo & Teo – Rolex

De broers Ayo en Teo vormen eigenlijk een dansduo en verschenen eerder in videoclips van artiesten als Usher en Chris Brown.

Omdat zij zo bekend zijn met de danswereld, weten ze natuurlijk als de beste hoe een dansbaar nummer precies hoort te klinken; ‘Dit kunnen wij ook!’ dachten ze en zo kwam de track ‘Rolex‘, en uiteindelijk ook de Rolex’ challenge‘, tot stand.

De muziekvideo heeft sinds zijn de releasedatum in mei, zo’n 197 miljoen views binnen weten te harken.

 

Bron: YouTube

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Hip Hop-sensatie Broederliefde met clubtour langs Nederlandse poppodia Goed nieuws voor fans van Broederliefde! De rappers uit Rotterdam komen dit voorjaar voor een zestal shows naar de Nederlandse poppodia. Broederliefd...
Top 5 best bekeken video’s van platenlabel Top Notch Top Notch maakte deze week bekend dat het YouTube-kanaal één miljoen abonnees heeft behaald. Dit is de top 5 best bekeken video's van het label....
Broederliefde kondigt shows in Alkmaar, Hengelo en Venlo aan Broederliefde heeft nieuwe shows aangekondigd voor komende winter! De hiphopformatie reist in december naar Alkmaar, Venlo en Hengelo.Broederlie...
Encore 5 Year Anniversary kondigt grote namen aan! Yes! Een groot deel van de line-up van het jubileumfeest van Encore is eindelijk bekend! Niemand minder dan Cardi B, Sevn Alias, Ronnie Flex en Mist k...
Top 10 best betaalde Hip Hop artiesten wereldwijd in 2017 Kijk hier wie er bij de top 10 best betaalde Hip Hop artiesten horen en hoe zij hun vermogen bij elkaar hebben geharkt.Top 10 best betaalde Hip ...
Future komt naar Nederland met ‘The Future HNDRXX Tour’ De legendarische hiphop-artiest Future gaat touren! En ja, gelukkig komt hij ook naar Nederland. De rapper is in oktober te bewonderen in AFAS Live. ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu