Live Report: Meeslepend spel in toneelvoorstelling Fatal Attraction

Geschreven door op 16 december 2015 om 17:59
Artwork: Fatal Attraction - Bron: Theater aan de Parade

Ken je de film Fatal Attraction nog uit 1987? We kunnen je vertellen, de theatervoorstelling is nòg aangrijpender. Artiestennieuws was afgelopen dinsdag aanwezig bij de voorstelling in De Schalm in Veldhoven.

Het verhaal Fatal Attraction

Het is het verhaal van hoe obsessie en wraak in een gruwelijke nachtmerrie kunnen eindigen. De succesvolle advocaat Dan Gallagher denkt dat zijn one-night-stand met de mooie Alex Forrest zonder gevolgen blijft. Maar Alex is een vrouw die niet genegeerd wenst te worden. Ze achtervolgt Dan en zijn gezin en dat leidt tot verschrikkelijke consequenties. Dit stuk laat duidelijk zien waar lust, obsessie en wraak een persoon kunnen brengen.

Fatal Attraction

Artwork: Fatal Attraction – Bron: Theater aan de Parade

 

Absolute aanrader

Als je ergens heen moet, dan is het Fatal Attraction. Het publiek zat op het puntje van hun stoel mee te leven met de hoofdrolspelers, gespeeld door Matteo van der Grijn en Loes Haverkort. Door gebruik te maken van weinig maar modern en strak decor, liet Fatal Attraction veel ruimte over voor het publiek om zich een voorstelling van de omgeving te maken. De bescheiden muziek op de achtergrond zorgde voor een krachtige spanningsopbouw. Met èchte tranen werd het publiek geraakt en de erotische scene leek bijna een balletopvoering, zo mooi. Over alle bezigheden die normaal op een simpele manier worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een telefoontje of een bezoekje, was nagedacht. Wie nu denkt: ‘ik heb de film al gezien dus ik weet al hoe het afloopt’ heeft het fout. Het theaterstuk loopt namelijk anders af dan de film.. en dat maakt het extra spannend! 

Speellijst Fatal Attraction

Fatal Attraction speelt is tot en met eind januari in de Nederlandse theaters te zien.

Benieuwd naar andere reviews? Klik hier.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Musical en Theater · Nieuws · Reports en Reviews