Enslaved voor jubileumconcert naar 013

Geschreven door op 9 mei 2016 om 11:45
Enslaved - Fotocredits Grywnn - Wikimedia Commons

Enslaved bestaat 25 jaar en dat gaan ze vieren. In november nemen ze Ne Obliviscaris en Oceans of Slumber mee naar 013 voor een fenomenaal concert!

‘Spinning Wheel Ritual’ tour

Enslaved

Enslaved – Grywnn, fotograaf | commons.wikimedia.org

Als onderdeel van hun Spinning Wheel Ritual tour geeft Enslaved een concert in Nederland. De metalband is samen met Ne Obliviscaris en Oceans of Slumber op 8 november in 013 Tilburg te zien.

Tickets

De kaartjes voor het concert zijn onder andere beschikbaar via de website van Ticketmaster.

Enslaved

De band begon als een blackmetalband maar hebben in de loop van de tijd zichzelf weten te ontwikkelen. Zo wordt Enslaved, en een andere band genaamd Bathory, gezien als de oprichters van Vikingmetal. Hun nieuwe, innovatieve muziekstijl is vrijwel niet te categoriseren dus noemen de muzikanten het zelf Extreme Metal met een progressief-melodische edge. Dit is ook te horen op het album ‘In Times’ dat in 2015 uit is gekomen.

Ne Obliviscaris

Deze support komt uit Australië en onderscheidt zichzelf van de rest in de metal wereld. Zo hebben ze standaard een violist en zijn ze goed in het mixen van genres. Metal met jazz, klassiek, of flamenco? Niks is te gek voor deze talentvolle muzikanten.

Oceans of Slumber

De progressive metalband komt uit Texas en dat is te horen met teksten zoals “Don’t mess with Texas”. Ze mengen hun muzikale achtergronden met de muziek waarnaar ze luisteren om een eigen sound te creëren. Zo is Dobber de drummer geschoold in klassieke muziek, heeft zangeres Cammie een gospel/hard rock/blues achtergrond, en heeft gitarist Anthony een jazz-scholing gehad.

Bron: 013

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.