Sfeerverslag: Elementary Penguins albumrelease ‘Charge of the Light Brigade’

Geschreven door op 10 maart 2017 om 12:56
Ementary Penguins - Foto: Wiilliam Richards - Screenshot YouTube

Donderdag 9 maart 2017. De dag dat de Elementary Penguins het nieuwe album ‘Charge of the Light Brigade’ presenteert in Bitterzoet Amsterdam. Wij waren erbij om hier verslag van te doen!

Elementary Penguins albumrelease ‘Charge of the Light Brigade’

Ik kom binnen in een stampvolle zaal. Bitterzoet is niet uitverkocht maar het ligt er tegenaan. Ik loop door naar voren voor de albumrelease van het nieuwe album van Elementary Penguins, het powertrio bestaande uit Dale Wathey op zang en bas, Maurits Huigen op drums en Jan-Paul (Sjap) Kooistra op gitaar en zang. Met ‘The Charge of the Light Brigade’ borduren ze voort op de Penguin-sound die in 2012 ontstond bij het ontstaan van de band. Herkenbare en catchy tunes waar niemand op stil kan blijven staan.

‘The Charge of the Light Brigade’

Eerste verrassing van de avond is Sebastiaan van Ravenhorst die niet in het publiek staat bij zijn mede bandleden van Blupaint, maar op het podium naast zanger Dale Wathey. Met (voor zover bekend alleen vanavond) Sebastiaan op tweede bas is het powerquartet dat deze avond gaat maken compleet. De enthousiaste en vooral zeer getalenteerde muzikanten maken de stoutste dromen van het publiek waar.

Heerlijke catchy poprock-songs, de hele setlist lang. ‘Dance Floor’, bekend van het eerste album, ‘Susannah’, nieuwe single ‘Dancing On Your Rooftop’ en als knallende afsluiter ‘Pitch Black’ zorgen voor een warme en bezwete meute aan het einde van de avond. Dat is gelukkig ook precies waar we allemaal voor kwamen! Een van mijn nieuwe favorieten is ‘Desire’ en ik geniet van de onderlinge lolletjes die de bandleden op het podium hebben. Er wordt gelachen, ze vinden het leuk. En wij ook.

The Charge of the Light Brigade op SpotifyFacebook Elementary Penguins | Website Elementary Penguins 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · The Elementary Penguins Nieuws