Coldplay verzorgt halftime-show Super Bowl

Geschreven door op 4 december 2015 om 11:56
Coldplay - Foto Newsdog.today (Wikimedia Commons)

Coldplay gaat de halftime-show van de Super Bowl verzorgen. De band komt daarmee in het rijtje met Beyoncé, U2, Katy Perry, Bruno Mars en Janet Jackson die eerder de show verzorgden.

Super Bowl

De Super Bowl is het grootste jaarlijkse sportevenement van de Verenigde Staten. Ieder jaar kijken alleen al in de VS meer dan 100 miljoen mensen naar de American football-wedstrijd. Vorig jaar verzorgde Katy Perry de show in de rust van de wedstrijd. Daar keken 120 miljoen mensen naar. Op 7 februari 2016 is het de beurt aan Coldplay. In aanloop naar de wedstrijd komt er een online miniserie waarin de band wordt gevolgd in hun voorbereidingen naar de show.

Er werd al lang gespeculeerd over wie de beroemde halftime-show komend jaar zou verzorgen. Onder andere de namen van Rihanna, Adele, Maroon 5 en One Direction werden genoemd.

A Head Full of Dreams

Coldplay zal tijdens de halftime-show nummers spelen van hun album A Head Full of Dreams, dat vandaag is uitgebracht. Saillant detail: het album is (nog) niet te streamen via Spotify. Betaalde streamingdiensten als Apple Music en Tidal bieden het album al wel aan.

Coldplay in concert

De band komt volgend jaar ook naar Nederland. Op 23 en 24 juni 2016 treden ze op in de Amsterdam ArenA. Beide concerten zijn zo goed als uitverkocht.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Coldplay Nieuws · Nieuws