Ed Sheeran verbreekt record met Divide Tour

Geschreven door op 18 december 2018 om 15:32
Ed Sheeran naar Johan Cruijff Arena, Ed Sheeran - Foto Kmeron - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Ed Sheeran haalde in 2018 een recordbedrag binnen met zijn ‘Divide Tour’. De populaire singer-songwriter verdiende met zijn tour een brutobedrag van maar liefst 432 miljoen dollar!

Recordbedrag Ed Sheeran

Ed Sheeran heeft met zijn Divide Tour zo’n 432 miljoen dollar verdiend. Een recordbedrag, want nooit eerder bracht een tournee zoveel geld op in een jaar tijd. In totaal bezocht Sheeran 53 steden waar hij 94 keer het podium beklom. Daarmee verkocht de artiest 4860482 tickets, wat hem een bedrag van 432 miljoen dollar opleverde. Sheeran verbreekt hiermee het vorige record van U2’s ‘eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour’ in 2017. Deze tour van U2 leverde een bedrag van 316 miljoen dollar op.

Geen VIP-tickets

Hoewel de tournee van Ed Sheeran een recordbedrag opleverde, waren zijn concertkaarten niet duurder dan die van vergelijkbare succesvolle tours.  Een ticket voor de ‘Divide Tour’ bedroeg gemiddeld 88 dollar. Dat is een stuk goedkoper in vergelijking met tours van Taylor Swift en Jay- Z & Béyonce, waarbij de gemiddelde ticketprijs rond de 119 dollar lag.

Verder waren er bij de concerten geen speciale VIP-Tickets te bestellen. Volgens de manager van Ed, Stuart Camp, wil Sheeran fans een gelijke kans geven om de roodharige zanger te ontmoeten.”We do meet and greets, but they’re for disadvantaged kids or contest winners; we don’t sell them and similarly with VIP ticketing. … Some kid who’s there and hasn’t got a job should have the same chances and the same access as anyone else.” Vertelt Stuart Camp in een interview met Pollstar.com.

Taylor Swift

Op nummer twee in de Top 100 Worldwide Tours staat de popzangeres Taylor Swift. Zij haalde in 2018 met haar ‘Reputation Tour‘ een bedrag van ruim 345 miljoen dollar binnen. Sheeran stond een aantal jaar geleden nog in het voorprogramma van de ‘Red Tour‘ van Swift. Op de derde plek in de ranking staan supersterren Jay-Z & Béyonce. Het echtpaar verdiende met de ‘On The Run Tour‘ 254 miljoen dollar.

Benieuwd naar de Top Worldwide Tours 100? Kijk hier.

Divide Tour 2019

Ook in 2019 gaat de populaire singer-songwriter verder met zijn ‘Divide Tour’ die begon in 2017. De zanger treedt volgend jaar op in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Helaas voor de Nederlandse Sheerios komt Edje in 2019 niet naar Nederland.

 

Bronnen: pollstar.com, edsheeran.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.