Guus Meeuwis pakt jubileum groot uit met originele concepten

Geschreven door op 26 mei 2015 om 10:51
Guus Meeuwis in het Holland Heineken Huis - Foto: Sebastiaan ter Burg - Bron: Wikimedia Commons

Guus Meeuwis vond zijn 20-jarig jubileum een goede reden om concepten op te pakken waar hij altijd al van droomde!

20 jaar Guus Meeuwis

20 jaar geleden kwam er een liedje uit over een nacht en dat heeft zijn leven totaal op z’n kop gezet. Guus zit dit jaar al 20 jaar in het vak! Hij heeft in deze tijd flinke mijlpalen bereikt en daarom wil hij zijn jubileum dit jaar groots vieren. Terug kijken hoort daar niet bij, vindt Guus. Hij wil naar voren kijken en dingen doen waar hij nooit tijd voor heeft gehad. Het jaar staat in het teken van zijn wensen. Al die wensen tezamen gaan het jubileumjaar vormen. Veel activiteiten heeft hij al verwezenlijkt.

Restaurant Gustaaf

Guus heeft altijd al de droom gehad om een eigen restaurant te beginnen. Een restaurant is geen flauwekul, daar moet je dag en nacht voor leven. Met zijn drukke agenda heeft de zanger daar natuurlijk geen tijd voor. Maar in het jaar waarin alles kan, vanwege het 20-jarig jubileum, moest dit ook kunnen. Daarom is hij voor vier/vijf dagen een eigen restaurant gestart op een hele mooie locatie. Samen met o.a sterrenchef Dick Middelweerd, chefkok van de Treeswijkhoeve in Waalre, heeft hij heerlijke gerechten op tafel gezet. Ze hebben heerlijk gekookt, mooie wijnen geserveerd en af en toe wat muziek gemaakt. Pluspunt: de winst is naar een goed doel gegaan! Zo’n jubileumjaar zou iedere zanger moeten hebben!

Meeuwis & de Mol maken vrienden

Guus Meeuwis is samen met Johnny de Mol op bezoek gegaan bij groepen, waar je normaal gesproken niet snel zou komen. Dit was de eerste keer dat Guus een programma stuurde. Voor alles is natuurlijk een eerste keer, vooral in het jubileumjaar, het jaar waarin alles kan. Ze gingen bij groepen langs als: The Larpers (life acting worldplayers), Moterclub, Circus, Rode Baretten en nog meer. Kortom: verschillende groepen. Alle afleveringen zijn uitgezonden en terug te kijken op de website van RTL.

Hieronder kun je genieten van een fragment uit Meeuwis & de Mol

En meer..

Dit zijn niet de enige projecten van Guus. Ook heeft hij een nieuw album uitgebracht, genaamd: Hollandse Meesters. Hollandse Meesters is een plaat met de hoogtepunten uit de Nederlandse muziek. Er staan niet alleen nummers op van vroeger, maar ook actuele nummers. “Ik glimlach van oor tot oor, elke keer weer. Ik ben heel trots op onze meesters”. Op Bol.com kun je het album bestellen.

Ook heeft Guus afgelopen zondag een concert gegeven in the Royal Albert Hall in Londen. Binnen 24 uur was het concert uitverkocht. Vele grootheden hebben hier al gestaan, maar nog nooit een artiest met een Nederlands concert. “Het was overweldigend!” Vertelt Guus in een interview met RTL Boulevard. “Ineens een brok in m’n keel ook, op de meest rare momenten. Dat ik dacht: ik heb het nu onder controle, stond ik lekker te zingen en dan halverwege kwam er weer zo’n ding.”

Nieuwe single van Guus Meeuwis

Een half jaar geleden, toen Kenny B bezig was met zijn album, liet hij een demo van het nummer ‘Jij bent de liefde’ aan Guus horen. Guus is hiermee de studio in gedoken en heeft het vervolgens als nieuwe single uitgebracht. ’Hij is vereerd dat ik zijn liedje wilde opnemen, maar ik vind het een eer dat hij dit liedje aan mij wilde ‘geven’”, vertelt Guus Meeuwis. Hieronder is het nieuwe nummer te horen.

Kaarten voor Groots met een zachte G

In het drukke jubileumjaar van Guus Meeuwis blijft er niet veel ruimte meer over voor een concert. Maar Groots met een zachte G, de concertenreeks in het Phillips stadion die inmiddels al 10 jaar aan een stuk loopt, kon natuurlijk niet achterblijven. Ook in het jubileumjaar is er ruimte om alle fans weer een feestje van Brabantse bodem te geven, met gastoptredens van o.a. Kenny B. Op vrijdag 12, zaterdag 13, zondag 14, vrijdag 19 en zaterdag 20 juni 2015 zullen de concerten plaatsvinden. Hier of hier zijn er nog tickets verkrijgbaar!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Guus Meeuwis Nieuws · Nieuws