Miss Montreal komt op Strandfestival Zand

Geschreven door op 11 maart 2015 om 15:28
Miss Montreal - Fotograaf: Hugo van Meijeren - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Strandfestival Zand, dat zich op zaterdag 22 augustus in Almere zal afspelen, heeft de vijfde artiest bekend gemaakt. Naast Anouk, Kensington, Guus Meeuwis en Gers Pardoel zal nu ook Miss Montreal het podium in Almere gaan betreden.

Eerder deze week werd ook al bekend gemaakt dat zangeres Miss Montreal (voluit Sanne Hans) het voorprogramma gaat verzorgen tijdens de Groots met een Zachte G-concertreeks van Guus Meeuwis. Ook gaat ze de komende tijd maar liefst 40 theaters af met haar theatertour ‘Onmeunig Sanne’.

KAARTVERKOOP MISS MONTREAL

Miss Montreal gaat een druk jaar tegemoet. Ze staat niet alleen op Strandfestival Zand, maar gaat ook maar liefst 40 theaters af door heel Nederland. Ook is ze te zien op Paaspop waar nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Kijk voor een volledig overzicht van kaartverkoop hier. Of luister naar haar laatste album ‘The Singles Collection’, een prachtige verzameling van alle hitsingles van Miss Montreal. Het album is te bestellen op bol.com.

VOORMALIG BANDJE VAN SANNE HANS

Sanne Hans maakte eerst deel uit van de formatie Ysis. Hierin nam zij de zang voor haar rekening en speelde ze gitaar, naast Inge van Calkar (gitaar en zang) en Ilse Gerritsen (cello). Hoewel zij bij het gewone spreken stottert, heeft ze hier tijdens het zingen geen last van. Bekijk hieronder een filmpje van de voormalige formatie.

GROEIENDE BEKENDHEID DOOR SLANKIE RECLAME

Nadat zij gestopt was met Ysis en haar eigen muziekleven ging leiden, werd ze gevraagd voor een reclame. Sanne Hans was landelijk te zien in een tv-commercial van het Frico-smeerkaasmerk Slankie uit 2008, waarin ze “Gelukkig heb ik altijd nog een goed lijf” zingt over de beelden van verscheidene gênante situaties. Hieronder is de reclame te aanschouwen.

DUET MET BERTOLF

Ze trad vervolgens live op in De Wereld Draait Door en in de radioshow van Giel Beelen. Op TMF zong ze Dansen aan zee van BLØF in duet met hen. Ze vormde enkele jaren geleden een duo met Bertolf, die eerst in de band van Ilse DeLange speelde en vervolgens solo ging. Samen namen ze een duet op met als titel Won’t you let me have my way with you. Hieronder kun je het nummer beluisteren.

MISS MONTREAL GROOT SUCCES

In oktober 2008 bracht Sanne haar eerste single uit, Just a Flirt, die ‘MeGielhit’ werd, wat betekent dat de plaat een week lang iedere ochtend werd gedraaid in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Het debuutalbum Miss Montreal verscheen op 15 mei 2009. Daarna steeg de bekendheid van Miss Montreal steeds sneller. In 2014 won zij de 3FM Award voor beste zangeres. Vanaf 2015 zal zij te zien zijn op RTL 4 als coach in The Voice of Holland. 12 februari is haar theatertour ‘Onmeunig Sanne’ begonnen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.