Radiostation beperkt zich enkel tot muziek Beyoncé

Geschreven door op 13 oktober 2014 om 15:45
Beyoncé - Fotocredits: Nat Ch Villa (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Een radiostation in de Amerikaanse staat Texas beperkt zich tot muziek van Beyoncé. NME kwam vandaag met het opmerkelijke nieuws.

Het radiostation uit Houston Texas, dat oorspronkelijk een nieuwszender was onder de naam News 92 FM, bracht op 8 oktober haar laatste nieuwsuitzending, door tegenvallende resultaten. Sindsdien speelt het radiostation alleen nog maar Beyoncé-liedjes.

Beyoncé verovert programmering radiozender

In eigen woorden zegt het voormalige nieuwsstation dat de markt geen onverzadigbare honger naar nieuws op de radio heeft laten zien.  “De teloorgang van is het resultaat van een aanhoudende, zwakke koers en waardering, alsmede de significante financiële tegenvallers die we daardoor over ons heen kregen, ondanks de substantiële hoeveelheid geld en werk die we hebben geïnvesteerd.”

Tot die tijd heeft het radiostation, die haar naam inmiddels veranderd heeft naar B92FM, besloten om alleen nog maar Beyoncé-nummers door de ether te laten klinken. En totdat het station een nieuw format heeft gevonden, blijft dat nog even zo, tot grote vreugde van de Beyoncé-liefhebbers.

 

Beyoncé

Beyoncé Giselle Knowles-Carter, zoals de zangeres volledig heet, is een Amerikaanse R&B-zangeres, songwriter, actrice en winnares van zeventien Grammy Awards. Zes van deze awards kreeg zij in 2010 toegekend, wat leidde tot het behalen van een record. Nooit eerder won een vrouwelijke artiest in één jaar zoveel Grammy Awards.

Beyoncé Knowles maakte, samen met Kelly Rowland en Michelle Williams, deel uit van de R&B-groep Destiny’s Child, voordat ze zich op een solocarrière richtte. In 2003 bracht Beyoncé haar eerste soloalbum Dangerously in Love uit, dat wereldwijd meer dan twaalf miljoen keer werd verkocht. Voor dit album werkte ze samen met onder anderen Missy Elliott, Sean Paul en Jay-Z. De eerste single, Crazy in love, was een groot wereldwijd succes: het kwam op nummer 2 in Nederland, 1 in de Verenigde Staten en in de top 10 in bijna alle landen.

Op 12 december 2013, vlak voor middernacht, bracht de Amerikaanse zangeres  haar vijfde studioalbum Beyoncé exclusief via iTunes uit, dat 14 liedjes en 17 muziekvideo’s bevat. Vanaf 20 december was het album in de winkels beschikbaar. De eerste single van het album was ‘XO’. Volgens verschillende bronnen zal op 24 november van dit jaar Beyoncé Platinum Edition uitkomen. Dit album zou vier cd’s moeten bevatten.

Tip: Haar laatste album, Beyoncé, is bij bol.com verkrijgbaar.

Beluister hieronder Beyoncé’s doorbraaksingle, Crazy in Love.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Beyoncé Nieuws · Nieuws