Platenlabel Ryan Adams stelt albumrelease uit na beschuldigingen

Geschreven door op 15 februari 2019 om 11:58
Ryan Adams - foto: Drew de F Fawkes - bron: Wikipedia

Op vrijdag 19 april zou het nieuwe album van Ryan Adams uitkomen. Nu de zanger is beschuldigd van machtsmisbruik, heeft zijn platenlabel de release uitgesteld.

Ryan Adams stelt albumrelease uit

Wegens het seksueel machtsmisbruik waar Ryan Adams van verdacht wordt, heeft zijn platenlabel de albumrelease uitgesteld. Adams’ nieuwe album ‘Big Colors’ zou op vrijdag 19 maart 2019 uitkomen. Volgens Variety zouden verschillende bronnen hebben gemeld dat de plaat van het releaseschema van Universal Music Group is verwijderd. Eerder had de singer-songwriter laten weten in 2019 met drie nieuwe albums te komen.

Beschuldigingen seksueel machtsmisbruik

Eerder kwam naar buiten dat Adams door verschillende vrouwen werd beschuldigd van seksueel machtsmisbruik. Zo bood hij aan jongere vrouwen te helpen met hun muziekcarrière, in ruil voor seksuele diensten. The New York Times sprak met zeven vrouwen, die een boekje hebben opengedaan over het gedrag van de singer-songwriter. Eén van hen is zangeres en actrice Mandy Moore, die van 2009 tot 2016 met hem getrouwd was. De zanger heeft haar mentaal misbruikt, vertelt ze tegen de New Yorkse krant: “You’re not a real musician, because you don’t play an instrument.

Ook zou Ryan contact hebben gezocht met een minderjarig meisje. Het slachtoffer vertelt dat hij haar seksueel getinte berichtjes stuurde en zichzelf letterlijk blootgaf tijdens een Skype-gesprek.

Ontkenning

Zelf ontkent de zanger alle beschuldigingen. Adams zegt dat hij geen perfect persoon is en meerdere fouten heeft gemaakt, maar dat het artikel ronduit onjuist is.

Bron: NU, New York Times, Variety

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Roddels · Ryan Adams Nieuws