Phil Collins nog niet klaar voor comeback

Geschreven door op 24 september 2014 om 9:40
Phil Collins - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Phil Collins is niet van plan om in de nabije toekomst een officiële comeback te verwezenlijken. Dat heeft de zanger gemeld.

In december  staat de Britse popmuzikant op een podium in Miami, maar afgezien van zijn optreden daar, tijdens een benefietconcert, is hij nog niet klaar voor een nieuwe reek aan grootschalige optredens.

Phil Collins

Phil Collins benefietconcert

Het optreden van Phil Collins in Miami staat in het teken van de Little Dreams Foundation, die hij samen met zijn vrouw oprichtte. Het concert vindt plaats tijdens de kunstbeurs Art Basel. Ondanks dat het voor zijn eigen Foundation is, heeft Phil Collins aangegeven niet meer dan vier nummers te spelen.

“Ik zal misschien drie of vier nummers semi-akoestisch spelen, misschien nog één met mijn 13-jarige zoon achter het drumstel. Dat is omdat ik er op dit moment niet klaar voor ben om volledig terug te keren op het podium.”

Tijdens het benefietconcert zullen ook de Mexicaanse rocker Alejandra Guzman en de Italiaanse zangeres Laura Pausini op het podium staan.

 

Phil Collins

Phil Collins werd vooral bekend als drummer en leadzanger (pas vanaf 1975, toen de oorspronkelijke leadzanger Peter Gabriel de band verliet) van de progressieve rockband Genesis. Zijn solocarriere, die hij in 1981 startte met het album Face Value, bracht hem groot succes, waaronder verscheidene Grammy’s en een Academy Award.

Volgens Atlantic Records was Phil Collins totale wereldwijde afzet als een soloartiest in 2002 meer dan 100 miljoen albums. Dat maakt hem met Michael Jackson en Paul McCartney de enige artiesten die zowel met een band als solo meer dan 100 miljoen album hebben verkocht.

Tip: Het meest recente album van Phil Collins, Testify, uit 2012, is te bestellen via bol.com.

Beluister hieronder een compilatie van Phil Collins’ hits.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Phil Collins Nieuws