Doe Maar neemt gastartiesten mee naar Pinkpop 2016

Geschreven door op 9 mei 2016 om 17:15
Pinkpop | Foto: Karin Dirkx | Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

De Nederlandse popgroep Doe Maar staat dit jaar op Pinkpop.  De oprichter van de nederpop band , Ernst Janz vertelde dat onder andere Carel Copier en Joost Belinfante samen met Doe Maar op het podium staan.

Interview Avondgasten

Ernst Janz vertelde dit gedurende een interview bij het Limburgse televisie programma  Avondgasten. Janz liet weten dat het een groot feest zal worden.

Dat Carel Copier ook op zaterdag 11 Juni op de Mainstage staat is een grote verrassing. Carel Copier zal een gastmuzikant zijn.

Copier is de originele drummer van de Nederpop band.

Nederwiet

Ernst Janz vertelde ook met trots dat Joost Belifante samen met de band het lied ‘Nederwiet’ zal gaan zingen. Dit is geen verrassing omdat Joost altijd samen met Doe Maar optreedt.

Het gehele interview is  hier terug te kijken.

Kenny B en Gers Pardoel?!

Doe Maar zal dit jaar drie keer optreden in de Ziggo Dome. De band zal de zanger Kenny B meenemen bij deze optredens. Bij de vraag of Kenny B ook samen gaat optreden met Doe Maar op Pinkpop wordt er stiekem gelachen.

Geruchten

Er zijn geruchten dat Kenny B ook naar Pinkpop komt met de band maar Ernst Janz kan dit niet bevestigen.  Eerder werd al door verschillende media gezegd dat Gers Pardoel en Kenny B er op zaterdag 11 Juni ook bij zijn, dit werd helaas nooit bevestigd.

Gers Pardoel zong samen met de band het lied ‘Liever dan Lief’. Op 26 April verscheen het lied ‘5446 is mijn nummer’ waar Kenny B samen met de bandleden zingt.

Pinkpop | Foto: Karin Dirkx | Flickr

Pinkpop | Foto: Karin Dirkx | Flickr

Gast artiesten Pinkpop 2016

Doe Maar is niet de enige band waar over gast artiesten wordt gesproken. Eerder werd al gedacht dat de Amerikaanse zanger Matt Simons Marco Barsato heeft uitgenodigd voor Pinkpop 2016.

Ook werd er gedacht dat Major Lazer de zangeres MØ zou meenemen. Deze berichten zijn echter nooit bevestigd.

Ophef over Doe Maar

Doe Maar treedt de zaterdag op bij Pinkpop. Doe Maar zal een optreden verzorgen voordat de Duitse metalband Rammstein het podium betreedt . Doe Maar trad al twee keer eerder op bij Pinkpop in 1982 en 1983.  Er ontstond gedurende het optreden van 1983 enige ophef in het publiek. De band werd bekogeld met appels.

Na 33 jaar heeft de band toch besloten om terug te keren naar Pinkpop. Naast de bekende Nederlandse band zijn The Red Hot Chili Peppers, Years& Years, John Newman, Major Lazer, Matt Simons, Lucas Hamming, Bastille, Lionel Richie, Kygo, James Bay ook te vinden op het Limburgse festival. Voor het gehele programma klik hier.

Bron: L1

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.