Grootste Fans: Klaasje is al ruim honderd keer naar Douwe Bob geweest

Geschreven door op 8 februari 2019 om 16:00
Grootste Fans - Douwe Bob - Credits: Klaasje

Voor de rubriek Grootste Fans gaat Artiesten Nieuws op zoek naar superfans! Dit keer spreken we Klaasje, die al ruim honderd keer naar concerten van Douwe Bob is geweest. 

Grootste fan van Douwe Bob

Voor Grootste Fans is Artiesten Nieuws op zoek naar de allergrootste fans. Dit keer spreken we Klaasje, die fan is van Douwe Bob. Ze volgt hem al sinds zijn deelname aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Ondertussen heeft ze al ruim honderd concerten van de zanger bezocht.

Hoe ben je fan van Douwe Bob geworden? 

“Ik keek naar het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, waar Douwe Bob mij meteen opviel. Hij zong heel gevoelig en zijn stem raakte me. Ik dacht in eerste instantie dat het maar bij één liedje was, maar ik vond de andere nummers ook goed.

Eind 2013 kwam ook de documentaire ‘Whatever, Forever’ uit. Daarin leer je hem ook een beetje kennen. Het is een interessante jongen met een bewogen leven. Doordat je in die docu zo’n goede kijk in zijn leven kreeg, voelde ik toch een bepaalde connectie.”

Wanneer ben je voor het eerst naar een concert van hem gegaan? 

“Dat was in september 2013. Douwe gaf een gratis optreden op een pleintje in Almere en toevallig moest ik daar zijn. Hij stond daar eerst met zijn band op het podium en later met zijn bandleden JP, Thijs Boontjes en Duijf op een steiger. Ik kon al wel wat meezingen, bijvoorbeeld met ‘Ice Cold Beer’. Het was echt een feestje daar.”

Douwe Bob - Grootste Fans Klaasje

Vanaf welk moment ben je Douwe vaker gaan opzoeken? 

“In februari 2014 trad Douwe op in de Amer in het Drentse Amen. Dat was redelijk dichtbij voor mij en daar werd alles alleen maar meer bevestigd. Zijn eerste album had ik al en hij zong ook hier weer fantastisch. Eigenlijk ben ik Douwe vanaf dat moment gaan volgen.”

Heb je mensen leren kennen door Douwe? 

“Jazeker! In het begin kende ik niet heel veel mensen en ging ik altijd alleen. Gaandeweg leerde ik meer mensen kennen doordat ik ook naar concerten verder weg ging. De muziek verbindt de fans. Ik vind het ook zo leuk dat de fans van alle leeftijden zijn. Ik heb hele lieve mensen leren kennen.”

Douwe Bob en Klaasje - Grootste Fans Klaasje - Credits: Klaasje

Hoeveel concerten heb je ondertussen al gehad? 

“Ik heb ongeveer honderd shows van Douwe gehad en er staan nog een hoop concerten op de planning. Bij de concerten van Douwe probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn. De meeste zijn niet erg in de buurt en dan ben ik laat thuis. Het is het altijd wel waard. Je krijgt er ook weer energie van. Soms boek ik dan een hotel en maak ik er een leuk weekendje weg van. Ik ben zelfs al een aantal keer naar de concerten op Vlieland geweest, waarna ik in een tentje sliep!”  

Vervelen al die concerten niet? 

“Nee, zelfs na vijf jaar niet. De muziek niet, de optredens niet. De concerten variëren ook altijd. Dan speelt Douwe weer met een orkest, dan weer solo, dan weer met zijn vriend Maurice van Hoek. Heel af en toe weet ik precies wat er komt, zoals bij een tour. Maar je komt telkens weer in die flow en je bent even helemaal van de wereld. Zo ervaar ik dat. Tijdens een show kan ik heerlijk losgaan, meeswingen, genieten en luidkeels meezingen.”  

Douwe Bob en MVH - Grootste Fans Klaasje

Klaasje met Douwe Bob en Maurice van Hoek

Welk nummer vind je het mooist? 

“Het hele nieuwe album ‘The Shape I’m In’ vind ik goed. Vooral ‘Running Around’ vind ik erg leuk. Het heeft een goede opbouw en heeft iets herkenbaars van alle muziekstijlen die ik goed vind. Tijdens het concert kom je tijdens dit nummer lekker in de flow met het meezingen en –dansen. ‘Make Believe’ is ook zeker een van mijn favorieten. Dat nummer zing ik altijd mee en het ontroert me elke keer.” 

Zijn er nummers die je minder goed vindt? 

“Ondertussen ben ik wel een beetje uitgekeken op ‘Slow Down’. Die heb ik veel te vaak voorbij horen komen. Die sla ik dan over in de auto, maar bij een concert vind ik het wel altijd heel leuk. Het is niet dat ik me er dan aan stoor.” 

Douwe Bob en Klaasje - Grootste Fans Klaasje - Credits: Klaasje

Kennen jullie elkaar? 

“Ja, we kennen elkaar wel. Elke keer als we elkaar zien, is het goed. Soms wissel je dan een paar woorden en ga je daarna op de foto. Hij heeft zelfs een keer voor mijn verjaardag ‘Take It Easy’ van Eagles gezongen. Hij riep toen “Fijne verjaardag, Klaasje!” vanaf het podium. Maar het meest speciale moment was tijdens een interview met Giel Beelen. Fans mochten een video met een vraag insturen en hij was erg enthousiast toen hij mij zag. 

Hij zei: “Klaasje is echt een topwijf. Die mag ik graag zien. Het is een hele mooie vrouw. Het is een vrouw op leeftijd en staat als een tiener los te gaan tussen de tieners. Dat vind ik supergaaf.” Dan hoor je dus al dat hij je kent en dat hij dat dansen zo leuk vindt. Het was heel spontaan en heel gemeend.”

Bekijk hier het fragment:

In 2016 deed Douwe Bob mee aan het Eurovisiesongfestival. Jij kende hem toen al. Hoe vond je het om hem te zien groeien van onbekende singer-songwriter naar een artiest met een miljoenenpubliek? 

“Ik vond het heel cool en ik gunde het hem zo. Ik was trots en het was erg terecht. Ik baalde er ook zo van dat hij net buiten de top tien viel. Hij heeft het hartstikke goed gedaan in Stockholm. Maar ik ben altijd trots op hem en natuurlijk op de band. Ook als hij een prachtig nummer uitbrengt. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het Songfestival hoort gewoon in het rijtje thuis.”  

Zie je jezelf dit nog jaren doen? 

“Als ik me dan zo voel als nu, dan zie ik mezelf dat zeker wel doen. Het is gewoon zo leuk. Ik word er blij van en het geeft me energie. Als hij ooit doorbreekt in het buitenland, ga ik met een groep vrienden daarheen. Ik zal hem dan ook blijven steunen. Ik denk dat het de komende jaren wel leuk blijft.”

Opgeven

Ben jij de grootste fan van bijvoorbeeld Frans Bauer, Justin Bieber, Ronnie Flex of Lady Gaga? Dan zijn we op zoek naar jou! Geef je hier op.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Douwe Bob Nieuws · Fun Content · Grootste Fans · Nieuws
Responsive Menu
Add more content here...