Marco Borsato hoofdact Symphonica in Rosso 2015

Geschreven door op 24 maart 2015 om 1:05
Marco Borsato,Onder Aan De Berg - Foto: Steven Chiefa - Wikimedia Commons - (CC BY-SA 3.0)

Marco Borsato heeft zojuist in RTL Late Night bevestigd dat hij de grote artiest zal zijn tijdens Symphonica in Rosso.  Ook viert Marco dit jaar zijn 25ste jubileum. Dubbel feest dus!

De populaire concertreeks met Marco Borsato als hoofdact is een feit! Op 23 en 24 oktober staat Marco Borsato in een rode Ziggo Dome tijdens de Symphonica in Rosso concerten. De concerten gaan op 26 maart in de voorverkoop via de website van Ticketmaster. De belangstelling naar kaarten zal zoals altijd enorm groot zijn. Wil je zeker zijn van je tickets? Dan kun je je kaarten misschien beter vooruit reserveren.

SYMPHONICA IN ROSSO 2015

Symphonica in Rosso belooft in 2015 opnieuw een geweldige live ervaring te worden. De combinatie van spetterende optredens van de grootste artiesten, een gigantisch podium, de speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en de kleur rood – en het in het rood geklede publiek- zorgen er ieder jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend concert is.

De concerten vonden voorheen altijd plaats in het GelreDome in Arnhem. Dit jaar zullen de concerten echter in de Ziggo Dome plaatsvinden. Het heeft een concept waarin een artiest met een groot hit dossier centraal staat. Marco Borsato is één van Nederland’s populairste artiesten en heeft vele hits gehad. Natuurlijk is er ook een orkest bij Symphonica in Rosso aanwezig.

SYMPHONICA IN ROSSO KENT MARCO Borsato

In 2006, tijdens de aller eerste editie van de shows, was Marco Borsato de grote artiest die de zaal deed entertainen. De geliefde zanger stond maar liefst tien keer in een uitverkocht GelreDome in ARNHEM en brak hiermee alle records.

Vanaf het station tot aan het GelreDome kleurde de stad rood met vlaggen, posters en duizenden in rood geklede fans. De horeca speelde hierop in door speciale Borsato menu’s samen te stellen en het organiseren van Borsato afterparty’s. Nu, acht edities later, staat Marco er weer opnieuw.

Hieronder is het concert van 2006 te zien waar Marco Borsato ‘ Rood’  zingt:

YouTube player

MARCO’S JUBILEUM JAAR

Marco Borsato zit dit jaar 25 jaar in het vak. In de afgelopen acht jaar is de zanger gevolgd door een kleine cameraploeg die veel bijzondere momenten heeft vastgelegd. De hoogtepunten daarvan zijn samengebracht in een vierdelige documentaire. Marco is naar eigen zeggen gevolgd tijdens de mooiste momenten in zijn leven, zoals tijdens concerten, zijn reizen voor War Child, tijdens het coachen voor The Voice, maar ook tijdens het faillissement van The Entertainment Group.

Marco noemt het ‘heel waardevol’ dat hij al zijn belevenissen heeft kunnen documenteren. “Er is natuurlijk geen beter moment om jullie deze unieke beelden te laten zien dan in mijn jubileumjaar”, zegt de zanger. In maart zal de serie worden uitgezonden op RTL4. Op deze link is een voorproefje van de serie te zien.

DE START MARCO’S CARRIÈRE

In 1990 won Borsato de Soundmixshow met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Hierbij speelde de emoties van Marco hoog op. Hieronder is dat optreden tijdens de Soundmixshow te zien. Sindsdien is zijn bekendheid snel gestegen.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.