Green Day kondigt nieuwe documentaire aan

Geschreven door op 16 september 2015 om 14:14

Heart Like A Hand Grenade, zo gaat de nieuwe Green Day documentaire heten. In de documentaire wordt de band gevolgd tijdens het opnameproces van het grammy-winnende album “American Idiot”.

De hele film is opgenomen en geregisseerd door John Roecker, die de band negen maanden lang volgde in de studio. Ook bevat de documentaire beelden van een nog nooit eerder vertoond concert die de band speelde vlak na de albumrelease. Tijdens deze show speelde de band het album in zijn geheel voor een klein publiek. De documentaire verschijnt op 15 oktober.

Green Day

Fotograaf: F de Falso / photo on flickr

Green Day – Heart Like A Hand Grenade

De documentaire zal weinig ‘drama’ en ruzies bevatten. “De documentaire laat een band zien op zijn hoogtepunt die geweldige muziek maakt. Het is een inspirerende film”, aldus Roecker. “Het is de eerste keer dat Green Day iemand in de studio toestond alles te filmen.”

“Het werd een ‘verloren’ film. Een soort van urban legend. Sommige fans dachten dat de film helemaal niet bestond. Dat ik en de band een soort prank of grap wilden uithalen. Na al die jaren kan de documentaire eindelijk uitgebracht worden.”

YouTube player

American Idiot

American Idiot” is het zevende studioalbum van de band. In 2005 won het album een Grammy Award voor het beste rock album. Daarnaast werd het album genomineerd in de categorieën: album van het jaar, nummer van het jaar, beste rocknummer, beste zanger en beste muziekclip. Het album bevat onder meer het gelijknamige nummer en hits als Wake Me Up When September Ends en Boulevard Of Broken Dreams.

 

Bron: NME 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Green Day Nieuws · Nieuws