Top 10 grootste Marco Borsato hits allertijden

Geschreven door op 13 april 2015 om 16:13
Marco Borsato,Onder Aan De Berg - Foto: Steven Chiefa - Wikimedia Commons - (CC BY-SA 3.0)

Marco Borsato is een zanger waar Nederland trots op is! Hij heeft enorm veel nummer 1 hits op zijn naam staan. Bekijk hier de top 10 allergrootste Marco Borsato hits!

Top 10 Grootste Marco Borsato Hits

Het gaat enorm goed met Marco Borsato! De sympathieke zanger is in 25 jaar uitgegroeid tot de populairste en meest succesvolle artiest van Nederland.

Sinds zijn doorbraak in 1994 scoort Borsato hit na hit. Hij speelt uitsluitend voor uitverkochte concertzalen en we zien hem bijna dagelijks op televisie. We kunnen gewoon niet meer om Marco heen. Daarom hebben we zijn top 10 grootste hits op een rijtje gezet.

10. De Bestemming – Marco Borsato

De Bestemming” was een enorme hit in 1998. Het nummer is afkomstig van het gelijknamige album “De Bestemming“. De prachtige tekst gaat over de zin van het bestaan.

Voor de opnames van de videoclip vertrok Marco met zijn team naar het mooie IJsland. Bij aankomst op het vliegveld bleken de koffers met kleding te zijn verdwenen. Helaas was er onvoldoende tijd om uitgebreid te shoppen. Dat is de reden waarom Marco Borsato gedurende de gehele videoclip dezelfde trui aan heeft. Bekijk video van “De Bestemming” hieronder:

YouTube player

9. Binnen – Marco Borsato

Binnen” is een heerlijk up-tempo nummer uit 1999. Het is echt zo’n nummer waar je vrolijk van wordt op een druilerige dag. De hitsingle is afkomstig van het album “Luid en Duidelijk“. “Binnen” stond maar liefst 14 weken in de Nederlandse Top 40, waarvan 3 weken op nummer 1.

Het nummer was voorheen een Engelstalig nummer, geschreven door John Ewbank. De tekst gaat over het verliefd zijn op een bepaald persoon. Eigenlijk had Ewbank “Binnen” helemaal niet voor Marco Borsato geschreven. Toen Marco het nummer te horen kreeg, wilde hij het enorm graag uitbrengen. Gelukkig is dat gelukt! Bekijk het succesvolle resultaat hier:

YouTube player

8. Dochters – Marco Borsato

Dochters” is gewoonweg een prachtig nummer. De plaat is afkomstig van het album “Wit Licht“. Het nummer stond wel 19 weken in de Nederlandse Top 40. Hiervan stond het maar liefst 3 weken op de nummer 1 positie.

In het nummer zingt Marco Borsato over de levensfases van zijn dochter. Het nummer begint bij een klein meisje dat opgroeit tot adolescent. Uiteindelijk veranderd het kleine meisje in een volwassen vrouw, klaar voor haar trouwdag. Het succes van het nummer is waarschijnlijk te danken aan het feit dat ouders zich in het nummer herkennen. Marco heeft ooit gezegd dat hij tijdens het inzingen van “Dochters“, altijd zijn eigen dochter Jada in gedachten heeft. Bekijk de officiële videoclip van “Dochters” hieronder:

YouTube player

7. Voorbij – Marco Borsato & Do

Met “voorbij” stonden Marco en Do zo’n 15 weken in de Nederlandse Top 40. Het nummer stond 3 weken op nummer 1. Voor Do was dit extra bijzonder. Voorbij is namelijk haar allereerste nummer 1 hit. Het nummer staat op Marco’s album “Zien“, dat uitkwam in 2004. Bekijk de videoclip hier:

YouTube player

6. Wat zou je doen – Marco Borsato & Ali B

Als ambassadeur van War Child doet Marco Borsato er alles aan om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen. Samen met Ali B bracht hij daarom “Wat Zou je Doen” uit.

Marco en de Rapper zijn artiesten die enorm van elkaar verschillen. Een samenwerking lijkt daarom een onmogelijke opgave. Toch flikte Marco het wederom om een nummer 1 hit te scoren. “Wat zou je Doen” stond 2 keer op nummer 1. De reden hiervoor was een korte onderbreking van André Hazes met “Zij Gelooft in Mij“. In de Nederlandse muziekgeschiedenis was het nog maar 3 keer eerder gebeurd dat een plaat meerdere keren op nummer 1 stond. Bekijk video van Marco en Ali B hieronder:

YouTube player

5. Lopen op het Water – Marco Borsato & Sita

In 2002 stapten prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta in het huwelijksbootje. Voor Marco Borsato de perfecte gelegenheid om “Lopen op het Water” uit te brengen. Het nummer is een duet met Sita (Bekend van Starmaker). Op 1 februari 2002 brachten de twee het nummer live ten gehore in de Amsterdam ArenA. “Lopen op het Water” stond maar liefst vier weken op de eerste plaats. Bekijk video van het optreden van Marco en Sita met “Lopen op het water” hieronder:

YouTube player

4. Because we Believe – Marco Borsato & Andrea Bocelli

De allereerste nummer 1 hit in een andere taal dan het Nederlands! Samen met Andrea Bocelli bracht Marco het nummer “Because we Believe” uit. Voor Marco een stille wens die in vervulling ging. Het nummer stond 14 weken in de top 40, waarvan 6 weken op nummer 1.

Tijdens de “Symphonica in Rosso” concertreeks in 2006 traden Marco Borsato en Andrea Bocelli eenmaal samen op voor de DVD opnames van het evenement. Bekijk deze live uitvoering van “Because we Believe” hier:

YouTube player

3. Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato

In 2003 bracht Borsato het nummer “Afscheid Nemen Bestaat niet” uit. Het nummer is afkomstig van het album “Zien“. De single stond 19 weken in de top 40, waarvan het maar liefst 8 weken de nummer 1 positie bezet hield.

De mooie tekst van “Afscheid Nemen Bestaat niet” gaat over afscheid nemen. Het gevoelige nummer sloeg enorm aan bij een groot publiek. Velen herkennen het verdriet in de tekst na het verlies van een dierbare. In de DELA Uitvaartmuziek top 50 staat dit nummer dan ook op de 3e plaats.

De bijzondere videoclip is geregisseerd door Dick Maas (Bekend van Amsterdamned, De Lift en Flodder). Bekijk hem hier:

YouTube player

2. Rood – Marco Borsato

Rood” was werkelijk een gigantische hit! Met dit nummer stond Borsato wel 24 weken in de Top 40. Een hele prestatie, want daarnaast was “Rood” de 3e plaat uit de Nederlandse muziekgeschiedenis die 11 weken of meer op nummer 1 stond.

In 2006 was Marco de hoofdact van de “Symphonica in Rosso” concertreeks. Het nummer “Rood” werd speciaal hiervoor geschreven en maakt dus deel uit van het album “Symphonica in Rosso“. In 2015 en 2016 is Marco opnieuw de hoofdact bij “Symphonica in Rosso“. De tickets voor de 10 concerten zijn trouwens bijna volledig uitverkocht. Indien je nog geen tickets hebt gescoord, kun je hier nog een aantal beschikbare concertdata vinden.

De single “Rood” is op muzikaal gebied erg verrassend. De reden hiervoor is dat er verschillende genres in zijn verwerkt. Het nummer begint als ballad, onderbroken met up-tempo stukken in combinatie met een Symfonieorkest. De coupletten en refreinen bevatten trance invloeden, riverdance muziek en tevens orgelmuziek in de rustige gedeelten. Bekijk hier de indrukwekkende uitvoering van “Rood” live tijdens “Symphonica in Rosso“.

YouTube player

1. Dromen Zijn Bedrog

De succesvolste Nederlandstalige single aller tijden? Dat is natuurlijk “Dromen zijn Bedrog“! “Dromen zijn Bedrog” heeft wel 13 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 gestaan. Een hele prestatie! Hij kwam hiermee immers in het “Guinness Book of Records”.

Het nummer bezorgde Borsato direct zijn echte grote doorbraak, waarna hij uitgroeide tot de succesvolle artiest van vandaag. Bekijk hieronder de video van “Dromen zijn Bedrog” met een piepjonge Marco:

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.