Genesis maakt comeback met Britse tournee

Geschreven door op 4 maart 2020 om 10:27
Phil Collins (Genesis) - Fotocredits: Ralph PHG - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Groot nieuws! De legendarische band Genesis heeft zijn reünie aangekondigd. De rockers beginnen aankomend najaar aan een tour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Genesis maakt comeback

De Britse radiozender BBC Radio 2 heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat Genesis weer bij elkaar komt. Zanger en drummer Phil Collins, toetsenist Tony Banks en bassist/gitarist Mike Rutherford keren in november terug op het podium. De band reist in november en december door het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Zanger Peter Gabriel maakt geen onderdeel uit van de reünie.

Frontman Phil Collins liet in 2018 in gesprek met ‘Rolling Stone’ al weten dat hij open stond voor een Genesis-reünie, mits zijn zoon achter de drums zou plaatsnemen. Door een zenuwbeschadiging is de legendarische zanger/drummer tegenwoordig zelf niet meer in staat om te drummen. De laatste tour van de rockers vond in 2007 plaats, toen de formatie door Europa en Noord-Amerika trok met zijn ‘Turn It On Again Tour’.

Voorbode?

De Instagrampagina van de band deelde dinsdag al een foto van het trio met de tekst “And then there were three…”, een verwijzing naar het gelijknamige album van de band.

 

 

Bron: BBC Radio 2, Rolling Stone

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Genesis Nieuws · Phil Collins Nieuws