Jay-Z ontvangt ere-award van NAACP

Geschreven door op 29 maart 2019 om 16:16
Jay-Z - Fotocredits: d2sf - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Tijdens de uitreiking van de NAACP Image Awards dit weekend mag Jay-Z een speciale ere-award in ontvangst nemen. De onderscheiding ging eerder naar onder andere Muhammad Ali en Spike Lee.

Jay-Z krijgt ere-award

Op zaterdag 30 maart 2019 vindt de jaarlijkse uitreiking van de NAACP Image Awards plaats. Dit is de prijsuitreiking van de ‘National Association for the Advancement of Colored People’. Rapper Jay-Z, bekend van zijn bijdrage aan wereldhits als ‘Empire State of Mind’ en ‘Crazy In Love’, mag tijdens deze uitreiking de ‘President’s Award’ in ontvangst nemen. “De President’s Award is een prijs die we geven aan een individu die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor onze gemeenschap”, verklaart de NAACP in een persbericht op donderdag 28 maart 2019. De onderscheiding werd eerder in ontvangst genomen door bekendheden als Spike Lee, Muhammad Ali en Lauryn Hill.

NAACP Image Awards

Tijdens de ceremonie op zaterdag 30 maart 2019 worden ook prijzen uitgereikt in categorieën voor televisie, films en literatuur. Het jaarlijkse evenement vindt plaats in het Dolby Theater te Los Angeles en wordt dit jaar gepresenteerd door onder andere actrice Lupita Nyong’o en Viola Davis. De prijsuitreiking wordt georganiseerd door NAACP, een Amerikaanse burgerrechtenbeweging. De organisatie werd in 1909 opgericht door Afro-Amerikaanse burgers. 2019 is een bijzonder jaar voor de belangenorganisatie. Naast het 100-jarig jubileum viert de organisatie dit jaar ook het 50-jarig bestaan van de NAACP Image Awards.

 

Bron: NAACP

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Jay-Z Nieuws · Nieuws · Roddels
Responsive Menu
Add more content here...