Michael Jackson’s Neverland Ranch wordt vermoedelijk gesloopt

Geschreven door op 21 maart 2019 om 14:15
Neverland Train Station - Fotocredits: John Wiley - Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Na het uitzenden van de documentaire ‘Leaving Neverland’ lijkt de toekomst van de Neverland Ranch onzeker. De ranch, die toebehoorde aan Michael Jackson, wordt waarschijnlijk gesloopt.

Toekomst Neverland Ranch onzeker

De Neverland Ranch, gelegen in de Amerikaanse staat Californië, behoorde toe aan Michael Jackson. De performer kocht het terrein eind jaren tachtig en bouwde er een landhuis, een pretpark en een dierentuin. Hij verliet het huis na vijftien jaar, toen hij werd beschuldigd en vrijgesproken van kindermisbruik. Volgens de documentaire ‘Leaving Neverland’ zou de superster zich hier echter schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarige jongens. Het landgoed kwam in 2015 in de verkoop, echter zonder succes. De negatieve publiciteit is weinig bevorderlijk voor de verkoop, meldt de Britse krant ‘The Mirror’.

Ranch vermoedelijk gesloopt

Makelaar Ruban Selvanayagam vermoedt dat de Neverland Ranch gesloopt wordt. Het terrein is namelijk erg aantrekkelijk voor projectontwikkelaars. Daarnaast wil niemand geassocieerd worden met de gebouwen die op dit moment op de grond staan. Dit blijkt uit de vraagprijs van de ranch. In 2015 was deze 88 miljoen euro. De prijs is inmiddels gezakt tot 27 miljoen euro. Vooralsnog zijn er geen serieuze kopers. De makelaar meldt in een interview met de Britse tabloid ‘Daily Star’ dat de huidige eigenaren hun verlies moeten nemen.

Leaving Neverland

De documentaire ‘Leaving Neverland’ vertelt het verhaal van James Safechuck en Wade Robson. Deze twee mannen beweren in hun jeugd seksueel misbruikt te zijn door Michael Jackson op de Neverland Ranch, waar de zanger vaker kinderen uitnodigde. De familie van de inmiddels overleden ster probeerde de komst van de film tegen te houden, zonder succes. De rechten zijn aan meer dan honderd landen verkocht. In Nederland is de vier uur durende documentaire op vrijdag 8 maart 2019 uitgezonden op NPO 3.

 

Bron: The Mirror, Daily Star, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws · Roddels