Utrechtse band Ballarat Bandit debuteert met single ‘Gimme Money’

Geschreven door op 3 mei 2018 om 15:51
Ballarat Bandit - Persfoto (toestemming zie mail Laura Rosierse)

De psychedelische indie-popformatie Ballarat Bandit debuteert op 3 mei met haar eerste single ‘Gimme Money’. De jonge formatie releaset de single gepaard met een fijne videoclip.

Ballarat Bandit lapt regels aan de laars

De drie jongens die zichzelf Ballarat Bandit noemen zijn afkomstig van de Herman Brood Academie en hebben zichzelf vernoemd naar een psychotische boef die in Death Valley de regeltjes nonchalant aan zijn laars lapte en op zoek was naar ruimte en rust. Dat is precies wat Ballarat Bandit ook doet, want de wetten van de dominante popcultuur gelden niet voor deze band.

‘Gimme Money’

De band bestaat uit Lucas Houben op gitaar en vocalen, Kick Kluiving op drums en Robbie Sol op bas en zij wanen zich buiten de gevestigde orde, die waar we zo aan gewend zijn. Met hun psychedelische indie-sound weten zij de verbinding tussen de alternatieve dromers en de popmuziek van nu te leggen.

Enerzijds zijn ze te vergelijken met Connan Mockasin en Mac DeMarco en anderzijds doen ze denken aan The Cure, mede door de zwaarmoedigheid en melancholie in hun muziek. Dat komt mooi terug in debuutsingle ‘Gimme Money’, die niet zwaarmoedig klinkt wanneer je puur naar de muziek luistert. De tekst echter kan als zwaarmoedig opgevangen worden. Hoe dan ook schetsen de jonge enthousiastelingen een mooi beeld van de huidige maatschapp0ij en hoe het er daarin aan toegaat.

De single gaat gepaard met een fijne videoclip die ook werkelijk iets toevoegt aan de beleving die de single biedt. De track wordt gereleased bij indie-platform Daily Indie. De jongens zijn nog maar net begonnen maar worden meteen opgepakt en welkom geheten in de indie-scene.

Liveshows en toekomstplannen

Deze single is nog maar het begin van wat we van Ballarat Bandit kunnen gaan verwachten in de toekomst. De jongens zijn druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal en hebben een aantal shows op de planning staan. Hou ze vooral in de gaten, want dat gaan wij in ieder geval doen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Videos