Live Report: Salad keert na twintig jaar terug op Nederlandse podium

Geschreven door op 30 april 2018 om 15:53
Salad in Paradiso Noord - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Op donderdag 26 april stond Salad na jaren afwezigheid weer op Nederlandse bodem. Salad maakte eind jaren 90 furore met hits als ‘Kent’, ‘Motorbike to heaven’ en ‘Drink the elixer’. 

Salad terug na jaren afwezigheid

In 1998 stopte de Brits-Nederlandse alternatieve indieband Salad. Twintig jaar later besluiten zangeres Marijne van der Vlugt en gitarist Paul Kennedy de band nieuw leven in te blazen. Nu is er een nieuw album en een Engelse tour.

Crowdfunder Pledgemusic werd ingeschakeld om de band de mogelijkheid te bieden om een nieuw album te maken. Al snel werden de gestelde doelen bereikt en één album werden er twee. Er werd eerst een ‘Lost Tracks’ album uitgebracht en vervolgens een album met nieuw materiaal, genaamd ‘Good Love Bad Love’. Crowdfunding heeft in het verleden al vaker bewezen dat dit dé manier is voor bands zonder label om toch nieuw werk uit te brengen.

Salad in Paradiso Noord - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Salad in Paradiso Noord – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Tour door UK en Amsterdam

Bij een nieuw album hoort een nieuwe tour en die werd dan ook snel ingepland. Dit werd een tour door Engeland met één uitzondering, namelijk Amsterdam. Amsterdam is de geboorteplaats van zangeres en oud MTV-VJ Marijne van der Vlugt.

Op 26 april is het zover. Midden in de UK tour, staat Salad vanavond in de Tolhuistuin (Paradiso Noord) in Amsterdam. Voor een band die zo lang niet meer heeft opgetreden betekent dit dat zij weer helemaal van voor af aan moet beginnen en dus het publiek zien te overtuigen om te komen. Iets waar de crowdfunder qua promotie helaas niet in voorziet. De zaal is vanavond helaas dan ook half gevuld, maar dit mag de pret niet drukken. Het publiek, waaronder familie en vrienden van Marijne, heeft er zin in.

Salad in Paradiso Noord - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Salad in Paradiso Noord – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Klassiekers en nieuw materiaal

Onder begeleiding van Fleetwood Mac’s ‘Tusk’ betreedt de band het podium. Met openers ‘Heaven Can Wait’ en ‘Granite Statue’ wordt de toon gezet. De avond zal voornamelijk bestaan uit Salad klassiekers, met af en toe een nummer van het nieuwe album ‘Good Love Bad Love’.

Marijne en Paul hebben het zichtbaar naar hun zin en praten de nummers met korte anekdotes aan elkaar. De nummers staan als een huis en hebben niets aan hun kracht en energie verloren in de afgelopen jaren. Dit komt mede door de uitstekende begeleiding van Charley Stone (gitaar), Pete Brown (bas) en Donald Ross Skinner (drums).

Halverwege de set is er speciaal voor deze avond een extra nummer aan de setlist toegevoegd. ‘Amsterdam’ van het album ‘Lost Tracks vol.1’ mag op een avond als deze natuurlijk niet ontbreken. Na een kleine anderhalf uur wordt de avond afgesloten met ‘Yeah Yeah’.

Wij zijn blij dat Salad hun Engelse tour even wilde onderbreken voor een bezoek aan de Tolhuistuin!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Reports en Reviews