Reünie Smashing Pumpkins verloopt allesbehalve soepel

Geschreven door op 14 februari 2018 om 17:36
The Smashing Pumpkins - author: Matthew F. (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

De alternatieve rockgroep The Smashing Pumpkins is bezig aan een comeback. Deze gaat, door onderlinge problemen en ruzies, echter met horten en stoten.

Reünie Smashing Pumpkins verloopt allesbehalve soepel

De Pumpkins wilden in 2018 beginnen met een nieuwe tournee. De band, die in de jaren ’90 wereldberoemd werd met hits als 1979Tonight, Tonight en Disarm, heeft echter grote problemen om de originele bezetting bijeen te krijgen.

Reünie met ontbrekend lid

Begin januari van dit jaar opperde frontman Billy Corgan het idee om de groep weer bijeen te brengen. Gitarist James Iha en drummer Jimmy Chamberlin doken met zanger Corgan de studio in. Voor de echte diehard Smashing Pumpkins fan wordt het echter gelijk duidelijk dat er een naam ontbreekt in deze muzikale bezetting: D’Arcy Wretzky. De vrouwelijke bassist van de band is, naar eigen zeggen, niet uitgenodigd voor de comeback.

Wel of niet uitgenodigd?

In een interview met Alternative Nation haalde Wretzky uit naar haar voormalige bandleden. Vooral Corgan moest het in de tirade ontgelden. Hij zou de Amerikaanse bassiste genegeerd hebben voor de reünie. Wretzky publiceerde berichten tussen de zanger en haar online. Interlineair komt uit deze berichten naar voren dat Corgan twijfelt aan de kwaliteiten van zijn voormalige bassiste.

Er zou veel druk op de tournee staan en ruimte voor fouten is er niet. Wretzky stelde: “Iemand die de tijd neemt om de berichten zorgvuldig te lezen, zal tot de conclusie komen dat mijn aangeboden rol in de band met het bericht kleiner wordt. Toen ik Billy uiteindelijk vroeg of ik de bassist van de band mocht zijn op de tour, antwoordde hij nee“.

Wretzky en The Smashing Pumpkins

Wretzky verliet, na elf jaar, in 1999 de band om te gaan acteren. Hierna had de musicus, tot januari van dit jaar, nauwelijks tot geen contact met de band. Ondanks dat de band in de tussentijd meerdere malen bijeen kwam, heeft Wretzky zich niet meer aangesloten bij haar collega’s. In deze periode verliep het privé ook niet geheel soepel. In 2011 werd zij meerdere malen opgepakt, voor verschillende vergrijpen. In 2013 bouwde zij enigszins het contact met Corgan op. Dit verliep echter uiterst moeizaam.

Tour(nee)?

Fans en muziekjournalisten verwachten dat morgen (donderdag 15 februari) de nieuwe tournee bekendgemaakt gaat worden. Op de officiële site van de band loopt een teller af tot morgen. Deze klok zou de aankondiging van de tour bekend moeten maken. Na alle problemen met Wretzky beseft echter iedereen dat de originele bezetting van de band waarschijnlijk niet snel meer bij elkaar zal komen. Voor de echte fans rest zodoende (tot nu toe) slechts het luisteren naar het oude repertoire.

Bron: Loudwire

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.