Hot Chocolate Frontman Errol Brown overleden

Geschreven door op 7 mei 2015 om 13:35
Marc de Hond, Chris Trousdale, Nick Blixky, Pop Smoke, Feis, Greg Lake, Frank Noya, rod tempert, Phil Chess, Peter Burns, dead or alive, Overleden, Dood, overlijden, kaars (Publiek Domein) - Errol Brown, john holt, paul craft,jimi jamison, afscheid songs

Errol Brown, de frontman van Hot Chocolate, is in zijn huis op de Bahama’s overleden na een gevecht tegen leverkanker. Hij is 71 jaar oud geworden.

In de jaren 70 vormden Brown en Tony Wilson de befaamde Britse Soulband Hot Chocolate. Ze waren voornamelijk bekend van de hit “You Sexy Thing”.

Hot Chocolate

De band werd ontdekt nadat de mannen een reggae versie van John Lennon’s “Give Peace a Chance” opnamen. Dit leverde een contract op bij Apple Records. Eind Jaren 70 behaalden de mannen hun top met “Every 1’s a Winner.” In de Britse charts is Hot Chocolate de enige groep die elk jaar van de 70’s een grote hit heeft gescoord.

In 2003 benoemde koningin Elisabeth Errol Brown tot MBE (lid van de Orde van het Britse Rijk). Tevens ontving hij een Ivor Novello Award.

Errol Brown Overleden

Brown’s manager Phill Dale kondigde het overlijden aan met het volgende statement:

“Op 6 mei 2015 is Errol Brown overleden in zijn huis op de Bahama’s. Errol was een liefhebber van het leven, en natuurlijk ‘muziek!’ In zijn huis, auto of hotel kamer was altijd muziek te horen.
Errol was een ‘Gentle Man’. Hij was een vriend die zal worden gemist door iedereen die hem kende.
Zijn grootste nalatenschap is dat zijn muziek zal voortleven.”

Brown laat zijn vrouw Ginette, en dochters Colette en Leonie achter.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.