Benjamin Fro presenteert nieuw album ‘Behave’ in Paradiso

Geschreven door op 13 februari 2018 om 15:52
Yaeji, Hitklup At The Movies, Super-Sonic Jazz Festival- Paradiso Amsterdam - Foto: Photo RNW.org (Flickr, CC BY-ND 2.0) Black Pumas

Er is weer een artiest opgestaan die het net even anders doet. Zijn muziek is het beste te omschrijven als dansbare, filosofische funk. Benjamin Fro rapt en dicht over maatschappelijke onderwerpen, plakt daar een goeie beat onder en zorgt dat niemand meer stil kan blijven staan.

Benjamin Fro releaset nieuw album in Paradiso

Zijn nieuwste album heet ‘Behave’ en gaat over het Nederlandse ‘normaal doen’. 8 februari bracht hij het album uit tijdens een release-show in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Dit was tevens de kick-off van zijn ‘Behave’-tour.

Release ‘Behave’

In Paradiso staat het vol met vrienden, bekenden, buren en mensen die ‘per ongeluk’ in de zaal terecht kwamen. Benjamin Fro weet met zijn band iedereen in te pakken en met zijn teksten ook nog eens een gevoelige snaar te raken. Voor zijn fans is dat precies waar ze op hoopten.

Het album dat hij tijdens deze avond presenteert gaat over zijn zoektocht naar wat in de hedendaagse maatschappij ‘normaal’ wordt gevonden. Deze zoektocht beschrijft hij in dansbare en zwoele popnummers, maar tegelijk ook in stevige hiphop-nummers en filosofische nummers met een soulvol randje.

De verschillende artiesten waardoor Fro wordt geïnspireerd komen allemaal voorbij tijdens zijn avond in Paradiso. Onder andere Anderson. Paak, Chance the Rapper en The Roots. Het publiek kan er geen genoeg van krijgen en is muisstil wanneer Benjamin tegen het einde van zijn set een gedicht voordraagt waarin hij de mensen aanspoort om op te staan tegen de maatschappij. “The time for revolution is always now.”

Het begin, ‘Praten Over Leven’

‘Behave’ is het vervolg op Fro’s debuut ‘Praten Over Leven’, dat in boekvorm werd uitgebracht, en probeert de luisteraar op een andere manier naar de wereld te laten kijken. ‘Praten Over Leven’ is een beschouwing van Benjamin’s kijk op deze wereld, waarin zijn onzekerheid naar voren komt, en daarnaast de ideeën van klassieke en hedendaagse filosofen. ‘Behave’ is daarin een mooie opvolger, eentje waardoor we de artiest weer net wat beter leren kennen.

Een andere kijk door Fro

Bij elk van de nieuwe muzikale stukken die Fro uitbrengt krijgen we een nieuw en interessant kijkje in zijn brein. Het opent eenieders ogen weer net een stukje verder en laat zijn luisteraars nadenken over de maatschappelijke onderwerpen waar Benjamin Fro al dan niet ’s avonds van wakker ligt.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.