Megadeth-frontman Dave Mustaine wilde Metallica ‘vernietigen’

Geschreven door op 15 januari 2018 om 11:49
Dave Mustaine (Megadeth) - Foto opethpainter (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Het is geen geheim dat Megadeth-frontman Dave Mustaine lange tijd op slechte voet leefde met zijn oude band Metallica. Mustaine geeft toe dat het zijn doel was om zijn voormalige band ’te vernietigen’.

Dave Mustaine wilde Metallica ‘vernietigen’

Dave Mustaine werd in 1983 uit Metallica gezet. De gitarist werd ontslagen vanwege zijn alcohol- en drugsmisbruik en veelvuldig agressief gedrag. Mustaine werd vervangen door gitarist Kirk Hammett en de band groeide uit tot één van de grootste namen binnen de metalgeschiedenis.

Mustaine, die al snel zijn eigen band Megadeth oprichtte, koesterde jarenlang veel wrok jegens zijn oude band. De relatie tussen de metalheads was lange tijd gespannen en is decennia later nog altijd onderwerp van gesprek. De Megadeth-frontman bevestigt via zijn Twitter-account nog maar eens dat hij lange tijd op slechte voet leefde met zijn voormalige bandleden.

“Metallica vernietigen en niet langer in een bus leven”

Dave werd op Twitter gevraagd naar wat zijn maatstaf voor succes was toen hij Megadeth oprichtte, en wat de visie van de band was. Mustaine antwoordde: “Mijn maatstaf voor succes was of ik die dag te eten had, mijn visie was Metallica vernietigen en niet langer in een bus leven.”

Mustaine benadrukt in dezelfde tweet wel dat de kou inmiddels uit de lucht is tussen de twee bands: “Gelukkig ben ik over mijn vijandigheid heen gekomen nadat ik de band verliet. Ik ben blij dat we verzoend hebben.”

‘Big 4-shows’

De Megadeth-zanger en -gitarist laat afsluitend in zijn tweet weten dat hij zich afvraagt waar de Big Four-shows zijn gebleven. Zowel Metallica als Megadeth behoren tot deze Big Four, de vier grootste thrashmetalbands ter wereld, samen met Slayer en Anthrax. De vier bands speelden in 2010 en 2011 een aantal gezamenlijke shows in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten.

 

Bron: Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Megadeth Nieuws · Metallica Nieuws · Nieuws