Triggerfinger gaat De Oosterpoort in Groningen op z’n kop zetten

Geschreven door op 11 maart 2015 om 17:25
Triggerfinger Zwarte Cross - Fotocredits: Jan Brauer (Wikimedia CC BY-SA 3.0)

De Belgische band Triggerfinger zal op 14 juni een optreden geven in De Oosterpoort in Groningen. Dat meldt poppodium. Met nummers van onder andere het album ‘By Absence of the Sun’ gaan ze het dak eraf rocken. 

Op 14 juni zal de band een concert geven in De Oosterpoort in Groningen. Vanaf zaterdag 14 maart kunnen liefhebbers kaartjes kopen op Ticketmaster. Wil je zeker zijn van kaartjes? Kijk dan even op Topticketshop en reserveer je kaartjes.

 

DOORBRAAK VAN TRIGGERFINGER

Het Belgische rocktrio Triggerfinger is al jaren onderweg met zijn venijnige rocksongs, maar de definitieve doorbraak kwam met een akoestische cover van een dancehit. Het succes van het trio kwam zeker niet uit de lucht vallen. Alweer tien jaar geleden verscheen het titelloze debuutalbum, maar zonder veel succes. Ook het livealbum Faders Up deed weinig. Pas met What Grabs Ya? wisten de Vlamingen in eigen land succes te boeken. In Nederland kwam dat succes pas in 2010.

NIEUWSTE ALBUM TRIGGERFINGER

Het rocktrio bracht in april vorig jaar hun meest recente album uit genaamd By Absence of the Sun. Het album is te koop op bol.com. Op dit album werkte Triggerfinger wederom samen met de Amerikaanse producer Greg Gordon, ditmaal in de befaamde Sunset Sound Studio. Nu.nl zegt in een recensie: ‘Op het album staat onder andere het broeierige nummer ‘Halfway There’, waarin zanger Ruben Block en consorten beheerst musiceren, terwijl er een onderhuidse spanning voelbaar is. In ‘Trail Of Love’ neemt de intensiteit gaandeweg toe, hoewel de grote uitbarsting achterwege blijft. Alsof een geagiteerde Bruce Banner ermee worstelt niet in de Hulk te transformeren.’ Hieronder kun je luisteren naar ‘Trail of Love’. Wat vind jij ervan?

YouTube player

 

TRIGGERFINGER FEAT SELAH SUE

Op Lowlands 2010 stonden zowel Triggerfinger als Selah Sue. Tijdens het optreden van Triggerfinger werd Selah Sue uitgenodigd om een nummer mee te zingen. Helaas is het nummer niet opgenomen in een studio, maar we kunnen wel genieten van de live versie. We konden het niet laten om dit filmpje hier weer te geven omdat het ZO LEKKER ROCKT. Vind je ook?

Triggerfinger feat. Selah Sue op Lowlands – Mercy (Duffy cover)

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.