Pinkpop 2015: Foo Fighters is eerste headliner

Geschreven door op 18 november 2014 om 11:31
Dave Grohl (Foo Fighters) - Foto Raph_PH (Flickr) (CC BY 2.0)

De allereerste headliner voor Pinkpop is bekend gemaakt. Niemand minder dan de Foo Fighters zullen op het festival te zien zijn. Dat werd gisteren bekend gemaakt.

Foo Fighters zal daarnaast ook het festival afsluiten. Op zondag 14 juni geeft de band de allerlaatste show van het drie-daagse evenement. Vanwege het vroeg vallen van Pinksteren werd onlangs het festival verplaats naar vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015. Ook dit jaar vindt het evenement weer plaats op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf.

Pinkpop

Pinkpop 2015 is alweer de 46ste editie van het festival. Het festival staat sinds 1990 in het Guinness Book of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De allereerste editie van Pinkpop vond in 1970 plaats in Geleen. Vanaf 1988 valt die eer toe aan evenemententerrein Megaland in Landgraaf, waar Pinkpop nu voor de 28ste keer plaats zal vinden.

Details over de kaartverkoop van Pinkpop zijn nog niet bekend. Op woensdag 25 februari 2015 wordt het gehele programma bekendgemaakt in Paradiso te Amsterdam. Kaarten zijn wel al vooraf te bestellen via deze website.

Foo Fighters

Foo Fighters stond in 2008 en 2011 ook al op Pinkpop. Sinds het verschijnen van hun debuutalbum in 1995 heeft de band al meer dan 10 miljoen albums verkocht. Daarnaast kwam de band rondom frontman Dave Grohl nauwelijks een week terug met een nieuw album, Sonic Highways. En dat belooft veel goeds voor Foo Fighters’ aankomende show tijdens Pinkpop.

Naast de aankondiging van Foo Fighters als Pinkpop-headliner werd ook bekend dat de Foo Fighters een dag van het Belgische popfestival Rock Werchter zal afsluiten.  Dat festival wordt volgend jaar van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni gehouden, waarbij Foo Fighters de laatste act van de donderdag zal zijn. De reguliere kaartverkoop van Rock Werchter 2015 start zaterdag 29 november om 09.00. Tickets kunnen wel al gereserveerd worden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.