Ultra Music Festival aangeklaagd voor tien miljoen dollar

Geschreven door op 27 oktober 2014 om 13:07
Logo Artiesten Nieuws - Wit Vierkant (ArtiestenNieuws)

Ultra Music Festival is aangeklaagd voor tien miljoen dollar door een werknemer die afgelopen jaar tijdens het festival vertrapt werd. Dat meldt YourEDM.com.

Op de eerste dag van de 2014-editie van het festival werd bewaakster Erica Mack vertrapt door een horde mensen die door het hek probeerde te breken om zo zonder kaartje toch bij het festival te kunnen zijn. Daarbij viel de opgerichte barrière op de bewaakster, waarna ze door de menigte vertrapt werd. Het incident leidde tot een bijna dood-ervaring voor de vrouw, waarop zij met een ernstige hersenbloeding in het ziekenhuis werd opgenomen. Sinds het voorval pleitten ook al enkele politici van de stad Miami, waaronder de burgemeester, om het festival voortaan uit de stad te weren.

Nu, bijna zeven maanden later, heeft Erica Mack de organisator van het festival aangeklaagd. Vandaag, 27 oktober spreekt ze voor het eerst publiekelijk over het incident, om meer licht op  de aard van de rechtszaak te laten schijnen. Ultra heeft in een reactie laten weten dat de aanklacht in geen geval recht doen aan de feiten omtrent het ongeluk en dat zij van mening zijn dat het incident veroorzaakt is door de illegale acties van de mensen die het festival binnen wilden dringen en zij zodoende niet verantwoordelijk zijn.

Ultra Music Festival

Het Ultra Music Festival, kortweg UMF, is een jaarlijks, outdoor muziekfestival, dat in maart plaatsvindt in de stad Miami in de Verenigde Staten. Het festival valt samen met de eveneens jaarlijkse Winter Music Conference, die ook in Miami gehouden wordt. De laatste drie jaar kwam het bezoekersaantal per weekend (drie dagen; vrijdag, zaterdag en zondag) uit op 165.000. In 2013 waren er weliswaar 330.000 bezoekers, het dubbele van 165.000, maar in dat jaar waren er ook twee festivalweekenden in plaats van het gebruikelijke enkele weekend.

Ondanks dat het nog onduidelijk is wat aankomend jaar de locatie wordt van het UMF, zeker vanwege de kritiek van de lokale politici, heeft de organisator al wel bekend gemaakt dat de aankomende editie plaatsvindt van 27 tot 29 maart. Daarnaast werd er begin september van dit jaar tevens bekendgemaakt dat er geen minderjarigen meer worden toegelaten tot het festival. Hierdoor zouden zowel de veiligheid als de ervaring voor de bezoekers vergroot worden.

Over is het festival in Miami niet de enige editie van het Ultra Music Festival dat gehouden wordt. Ook in Ibiza, Kaapstad, Buenos Aires en Sao Paulo vindt het festival plaats, naast enkele andere grote steden over de hele wereld.

Bekijk hieronder de Aftermovie van Ultra Music Festival Miami 2014.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Ultra Music Festival Nieuws