Elyose, Angel Nation en Phantom Elite sluiten tour af in de Bosuil in Weert

Geschreven door op 27 december 2017 om 16:02
Phantom Elite - Harrie de Haas

Op vrijdagavond 22 december sluiten de bands Elyose, Angel Nation en Phantom Elite hun ‘Winter Wonder Wasteland’ tour af in de Bosuil in Weert en Artiesten Nieuws was er bij!

Elyose, Angel Nation en Phantom Elite sluiten tour af

Wat doe je wanneer je even genoeg hebt van alle kerstliederen, top lijsten en wat al niet meer? Dan ga je op zoek naar een leuk alternatief. Na wat zoeken kwam ik uit bij de Bosuil in Weert. Zij gaven aan een leuk alternatief te bieden voor hetgeen ik net al aangaf.

Bands als Elyose, Angel Nation en Phantom Elite deden bij mij nog geen belletje rinkelen, dus maar even op onderzoek uit. Maar als ik dan dingen tegenkom als Exit Eden, Leaves’Eyes, HDM en After Forever hoef ik niet verder te zoeken.

De Bosuil is gelegen in de gemeente Weert en maakt onderdeel uit van het complex Boschhoven. Een mooi sportpark met sporthal, jeugdhonk, hangplek en centrum de Bosuil. Het is gemakkelijk bereikbaar en er is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Bij binnenkomst heb ik de indruk weer in mijn jeugdjaren te zijn beland. Het ademt de sfeer uit van een echt buurthuis. De leuke maar eenvoudige inrichting en het al aanwezige publiek. Een zeer gemêleerd gezelschap, jong en oud, en niemand die opkijkt wanneer ik hier als vreemde binnen stap.

Elyose

De eerste band van de avond is Elyose. De uit Frankrijk afkomstige band is voor mij totaal onbekend. Nu moet ik zeggen dat de gehele Franse muziekscene voor mij onbekend is. Denk ik aan Franstalige muziek is “Ca plan pour moi” van Plastic Bertrand het eerste wat in mij opkomt, en dat is zelfs een Belg.

Ik laat me dus maar verrassen, en dat gebeurt dan ook. Wanneer de band op het podium verschijnt moet ik even goed kijken. Drie heren die erg streng kijken zetten de eerste tonen neer en hup ik weet het al; Dit is gewoon prima.

Lekker strak ritme dat meteen pakt. Vooral bassist Ghilain Henry is overduidelijk aanwezig en laat het publiek merken dat het menens is. Met een strenge blik van achter zijn zonnebril zet hij een prima intro neer.

Op het moment dat zangeres Justine Daaé op het podium verschijnt schrik ik wel. Een kleine iele jongedame die wel erg “afsteekt” bij de rest van de band. Hoe zal dit gaan? Ze staat echt wel haar mannetje en zet een mooi optreden neer. Vooral haar enthousiasme richting publiek mag er zijn. Ze weet de mensen constant te boeien. En dat is natuurlijk ook nodig. Niet vanwege hun muziek want die is prima, maar ze zingt in het Frans en dat is voor de meeste aanwezigen wat lastig te volgen.

Het is een prima band en voor mij was het nummer ‘Rédemption’ echt wel een top nummer. Na ruim 40 minuten zit dit optreden er op. Jammer want het heeft geen minuut verveeld en wat meer had best gemogen.

Angel Nation

Ook deze band was voor mij in eerste instantie een vraagteken maar na wat opzoekwerk was dat al snel voorbij. De band heeft namelijk ook al gespeeld onder de naam Enkelination. En dan gaat er wel een spreekwoordelijk belletje rinkelen want eigenlijk is Angel Nation een bijna vertaling van het Finse Enkelination.

Angel Nation - Harrie de Haas

En met zangeres Elina Siirale in hun midden was het voor mij duidelijk. Dit is prima. Zij is namelijk tegenwoordig ook de zangeres van Leaves’Eyes. En met haar klassieke zangopleiding heeft zij echt haar sporen verdient in de metalscene. Klinkt misschien wat vreemd maar haar stem geeft echt iets speciaals. Het klinkt meer dan prima. En ook deze avond kunnen we daar gelukkig weer getuigen van zijn. Samen met bassiste Julia B Cadau zijn zij wel de twee meest opvallende leden van deze band, die verder bestaat uit Lucas Williamson (drums) en Sonny Antoniou (gitaar).

De band speelt nummer van hun laatste album ‘Aeon‘ en haar voorganger ‘Do it Anyway’. Meest aansprekende nummers waren toch wel ‘Burn the witches en ‘Last time Together‘.

Phantom Elite

Dit is de derde en laatste band voor deze avond. De band is voortgekomen uit het, laat ik het maar noemen, ‘HDK project’ van Sander Gommans. Sander die daarvoor al meer dan zijn sporen heeft verdiend met ‘After Forever’.

Het is een frisse, jonge band, die met heel veel expressie, inzet maar vooral ook talent hier een meer dan voortreffelijke show weet neer te zetten. En ik ben natuurlijk wel wat bevooroordeeld. Zij spelen toch de muziek die mij het meeste aanspreekt. Misschien kan ik het uitleggen door de eerste twee bands te vergelijken met de kerstfilms The Santa Claus 1 en 2. Prima films maar een beetje braaf. Phantom Elite is dan voor mij Bad Santa. Net wat minder braaf. Maar nogmaals, daarmee geef ik alleen het verschil aan in muziek! Niet aan de optredens want die waren gewoon alle drie top.

Opvallende verschijning in deze band is zangeres Marina La Torraca. Ook zij is zeker geen onbekende is de muziekwereld. Zij heeft haar sporen meer dan verdiend om o.a. ‘Avantasia’ en ‘Exit Eden’. Overigens ging ik nog bijna op mijn spreekwoordelijke bek toen Marina vroeg of er fans waren van Exit Eden. Gelukkig werd mijn ja overstemd door een veelvuldig nee. Maar een paar blikken mijn richting op waren er zeker. En ja…..ik vind ‘Exit Eden’ prima. Maar blijkbaar was de bekendheid hier nog niet echt doorgedrongen.

De band brengt nummers van het album ‘Wasteland’. Het titelnummer had ik reeds gezien op YouTube maar ik moet zeggen dat de live uitvoering mijn echt kippenvel bezorgde. Wat werd dat subliem neergezet.

Phantom Elite - Harrie de Haas

Afsluiting tour

Omdat het de laatste avond was van de ‘Winter Wonder Wasteland tour’ verschenen alle bandleden van die avond nog een keer gezamenlijk op het podium. Na uitvoerige dankzegging aan alle betrokkenen was er natuurlijk champagne. Wat mij betreft echt wel verdiend!

En wat dan super is op zo’n avond! Na de champagne maken de bands even  een praatje met het publiek. Even op de foto of gezellig een biertje drinken. En dat maakt dit soort concerten nu juist zo leuk; De interactie tussen bands en publiek.

Het was een prima avond die het kerstgevoel echt even een iets andere invulling gaf. wat de muziek betreft. Verder was het toch wel een beetje kerst. Een samenzijn met gezellige mensen die er, samen met de bands, een leuke avond van hebben gemaakt.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Reports en Reviews