Symfonische metalband Leaves’ Eyes in april naar Doornroosje

Geschreven door op 15 januari 2018 om 12:54
Leaves' Eyes - Foto S. Bollmann (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Fans van symfonische metal opgelet! Op zondag 29 april komt de band Leaves’ Eyes naar Nederland voor een show in poppodium Doornroosje in Nijmegen. 

Leaves’ Eyes met Almanac en Mayan naar Doornroosje

De symfonische metalband Leaves’ Eyes komt op zondag 29 april naar Nederland voor een exclusieve show. Zij komen hiervoor naar Doornroosje in Nijmegen en doen dit samen met de bands Almanac en Mayan.

Het optreden begint om 19:30 uur en de deuren openen om 19:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Doornroosje.

Almanac

Deze symfonische powermetalband is opgericht in 2015 en heeft een behoorlijke internationale bezetting. De zes leden van deze band zijn afkomstig uit een aantal verschillende landen (Bosnië en Herzegovina, Duitsland, Wit-Rusland, Spanje en Portugal) en maken het een bond internationaal geheel.

De band is opgericht door Victor Smolski (ex-Rage). Dat hij de belangrijkste man is in deze band zie je o.a. terug in het logo van de band. De initialen VS staan door de bandnaam Almanac.

Eind vorig jaar brachten de bandleden het album Kingslayer uit. Zij gaan zeker een aantal nummers van dit album ten gehore brengen deze avond.

Mayan

Deze symfonische powermetalband is afkomstig uit Nederland. Opgericht in 2010 door Mark Jansen (Epica en ex-After Forever). De naam Mayan is bedacht door Mark en komt voort uit zijn fascinatie voor de Mayacultuur.

De band heeft in totaal zo’n tien actieve leden waarvan er een aantal ook in andere bands spelen. De samenstelling wil daarom nog weleens wisselen. Bijvoorbeeld Merel Bechtold is op dit moment ook actief in Delain en Purest of Pain.

De band bracht tot nu de albums ‘Quarterpast‘ en ‘Antagonise‘ uit.

Leaves’ Eyes

Deze Noors/Duitse band is op tournee door Europa om het nieuwe album ‘Sign of the Dragonhead te promoten. Dit album is op vrijdag 12 januari 2018 uitgebracht en oogst enkel zeer lovende recensies.

Zoals de naam al doet vermoeden, ‘Sign of the Dragonhead’, is dit album echt noordelijk georiënteerd. Het is niet voor niets dat Leaves’ Eyes in één adem genoemd wordt met de term Vikingmetal.

Songtitels als ‘Across the Sea‘, ‘Jomsborg, ‘Riders on the Wind’ en Fires in the North’ laten weinig aan de verbeelding over: dit album ademt Vikingen uit. Deze vijfkoppige formatie is opgericht in 2003 en heeft voorafgaand aan het laatste album al verschillende albums uitgebracht.

Grote vraag was hoe het vertrek van zangeres Liv Kristine opgevangen zou worden. Haar plaats is nu ingenomen door de Finse zangeres Elina Siirala. Ook geen onbekende in deze wereld. Zo was zij eind december nog te bewonderen in Weert met haar andere band, Angel Nation.

Het blijkt dat Elina een waardig opvolgster is van Liv Kristine. Haar wat klassieke stemgeluid past uitstekend bij de muziek van Leaves’ Eyes en is uitermate geschikt voor het vertolken van deze, toch wat, ruige songs. Het album ‘Sign of the Dragonhead’ maakt dat op een prachtige manier duidelijk.

Het beloofd dus een fantastische avond te worden in Doornroosje Nijmegen!

 

Bronnen: Doornroosje, Bol.com, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.