Behind The Music: Daughtry’s hits ‘It’s Not Over’ en ‘Home’

Geschreven door op 3 oktober 2017 om 13:12
Daughtry - Foto: D. Myles Cullen / Chairman of the Joint Chiefs of Staff (Flickr) (CC BY 2.0)

Tien jaar geleden stond de groep Daughtry met de single ‘It’s Not Over’ in de hitlijsten. Deze Amerikaanse rockband is in 2006 opgericht door voormalig Idols-kandidaat Chris Daughtry. Hij eindigde op de vierde plaats van het talentenjachtprogramma ‘American Idol’.

Behind The Music: Daughtry

‘It’s Not Over’ was de eerste hitsingle van Daughtry’s debuutalbum, verrassend genoeg genaamd Daughtry’. Dit album verscheen in 2006 en was destijds het snelst verkopende debuut rockalbum van de Verenigde Staten. De plaat behaalde maar liefst vier keer platina!

‘It’s Not Over’ behaalde in 2007 uiteindelijk de 22e plaats in de Nederlandse Top 40. Na It’s Not Over’ kwam eind 2007 de tweede hitsingle Home’ uit. Deze single bereikte een iets hogere plaats in de hitlijsten. Home’ is in Nederland dan ook hoogstwaarschijnlijk het meest bekende nummer van de groep.

‘Home’

De videoclip van ‘Home’ is opgenomen in Chris zijn eigen, eh, ‘hometown’ Greensboro in de Amerikaanse staat North Carolina. Het bevat voornamelijk fragmenten van een concert dat de band destijds gespeeld had.

Leuk weetje: In 2014 is Home’ gecoverd door Kian Egan, een voormalig lid van de Ierse boyband Westlife. Deze groep was vanaf 1998 zeer populair bij de jeugd en hun nummers waren wat meer poppy (en zoetsappig) dan die van Daugthtry. Desalniettemin, niet slecht voor een debuut-single. “Nice choice and well done, Egan!”

Maar laten we vooral het origineel niet vergeten. Hier is ‘ie dan nog een keer: Daughtry’s ‘Home’.

 

Bron: YouTube, Wikipedia

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Behind The Music · Daughtry Nieuws · Fun Content