Trijntje Oosterhuis releast nieuwe Nederlandstalige plaat

Geschreven door op 18 september 2017 om 16:33
Trijntje Oosterhuis - Fotocredits: Maurice, Haags Uitburo (Flickr) (CC BY-NC-SA 2.0)

vrijdag 15 september bracht Trijntje Oosterhuis dan eindelijk haar langverwachte Nederlandstalige album ‘Leven Van De Liefde’ uit.

Trijntje Oosterhuis – Huiskamerconcert

Na het lange wachten was het afgelopen vrijdag dan eindelijk tijd voor de release van het eerste volledig Nederlandstalige album van Trijntje Oosterhuis. De release werd op een wel hele speciale plek gehouden, namelijk de woonkamer van de zangeres zelf!

Het werd een waar huiskamerconcert, waar de zangeres meerdere nummers van het album liet horen. Hierbij waren onder andere verschillende fans van de zangeres aanwezig.

Marco Borsato

Naast de verschillende leden van de pers en de fans was er nog een heel speciale gast aanwezig, namelijk: Marco Borsato. Hij reikte het gloednieuwe album uit aan de zangeres.

Marco vertelde hier onder meer hoe hij aan Trijntje vroeg of ze alsjeblieft een duet met hem wilde opnemen, wat in 1996 uiteindelijk resulteerde in het prachtige nummer: Wereld zonder jou’. Jaren later werkten de twee samen aan het tweede duet, Ik zou het zo weer overdoen’. Marco geeft aan dat hij er dan ook groot voorstander van was dat Trijntje ooit een volledig Nederlandstalig album zou opnemen. Dit album is er nu, eindelijk, gekomen.

Vandaag heb ik mijn grote en dierbare vriendin Trijntje Oosterhuis op een heel bijzondere locatie, namelijk in haar eigen huiskamer, het eerste exemplaar van haar album ‘Leven Van De Liefde’ mogen overhandigen. Trijntje ken ik al van voor ik haar vroeg om met mij ‘Wereld Zonder Jou’ te zingen. Haar stem heeft een enorm bereik en ook op deze fantastische plaat zijn haar talenten goed te horen. Naast haar bereik en het feilloos aantikken van iedere noot kan ze zowel groots uitpakken als een nummer heel klein en kwetsbaar brengen. Trijntje kan het telefoonboek voor je zingen en je wordt nog geraakt! Het album is letterijk in haar woonkamer opgenomen en die warme sfeer voel je zodra je de eerste tonen hoort. Er staan zelfgekozen Nederlandstalige liedjes op waaronder ‘Telkens Weer’ van Willeke Alberti en ‘Als De Liefde Niet Bestond’ van Toon Hermans. Tevens heeft ze mijn ‘Kom Maar Bij Mij’ opgenomen. Het is altijd heel apart om je eigen liedje te horen en dan door een ander gezongen, maar Trijntje heeft het geweldig en heel respectvol gedaan. Ik ben ongelooflijk trots op haar! Wil je weten waar ‘Leven Van De Liefde’ te koop is, neem dan een kijkje op haar website. #levenvandeliefde #trijntje #kommaarbijmij

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato) op

Ode aan het Nederlandse lied

Met het nieuwe album wil Trijntje een ode brengen aan het Nederlandse lied. Op het album zijn dan ook geen eigen nummers te vinden, maar alleen covers van grote Nederlandse artiesten. Denk hierbij aan grootheden als André Hazes, Doe Maar en Toon Hermans.

Volgend album al in de maak

Tijdens het huiskamerconcert maakt Trijntje bekend al bezig te zijn met het schrijven van eigen Nederlandstalige nummers die te horen zullen zijn op haar volgende, ‘eigen’ Nederlandstalige album dat ze uit zal brengen. Wanneer dit album uitkomt is nog niet bekend gemaakt.

Tracklist ‘Leven Van De Liefde’

 1. Eenzaam Zonder Jou
 2. Dat Zou Mooi Zijn
 3. Mooi Verhaal
 4. Als De Liefde Niet Bestond
 5. Telkens Weer
 6. Is Dit Alles
 7. Liefde Van Later
 8. Voor Haar
 9. Kom Maar Bij Mij
 10. Het Gaat Niet Beter Worden
 11. Toen Ik Je Zag
 12. Tot Jij Mijn Liefde Voelt
 13. Omarm
 14. Laat Ze Blijven
 15. Vaderland
 16. Jungle

Bron: Facebook @borsato.marco, Facebook @trijntje.oosterhuis

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.