Album Review: Passenger releast nieuwe plaat ‘The Boy Who Cried Wolf’

Geschreven door op 2 augustus 2017 om 13:51
Passenger - Foto: Editor5807 - Wikimedia Commons

Op vrijdag 28 juli was het dan eindelijk zover. Na het grote succes van zijn vorige albums, is het eindelijk weer tijd voor nieuwe muziek van de Britse zanger Passenger. ‘The Boy Who Cried Wolf’ lijkt minstens zo’n groot succes te worden als zijn voorgaande albums.

Nieuw album Passenger herkenbaar maar toch anders

De meeste mensen zullen Passenger, het alias van Michael David Rosenberg, vooral kennen van het nummer: ‘Let her go’. De track werd in Nederland een grote hit en stond maar liefst 24 weken in de Nederlandse Top 40. Luisterend naar het eerste nummer van het gloednieuwe album, ‘Simple Song’, voelt het gelijk weer vertrouwd.

De stem van Michael David Rosenberg is zo herkenbaar, maar het is toch weer zo anders dan zijn voorgaande albums. De zanger lijkt niet zomaar de stijl van zijn succesnummer ‘Let Her Go’ te willen kopiëren, maar echt met nieuwe muziek te willen komen die naast de vertrouwde sound ook een nieuw en verrassend gevoel met zich meebrengt.

Rustig en mooi

De tien nummers die het nieuwe album telt kunnen eigenlijk allemaal met twee woorden worden beschreven: rustig en mooi. De melodieën die op het album staan zijn vooral rustig, waardoor je goed kunt luisteren naar de zanger en echt kunt proberen te begrijpen welke boodschap hij met het nummer wil overbrengen. De rustige melodie in combinatie met de veelal prachtige teksten en de mooie stem, maakt de liedjes helemaal af. Het gevoel zegt dat Passenger met dit album de spijker weer op de kop slaat, wat hopelijk weer zorgt voor een groot succes.

‘The Boy Who Cried Wolf’

Passengers nieuwe album ‘The Boy Who Cried Wolf’ bevat de volgende tien tracks:

  1. Simple Song
  2. Sweet Louise
  3. The Boy Who Cried Wolf
  4. Walls
  5. Setting Suns
  6. And I Love Her
  7. Someday
  8. In the End
  9. Thunder and Lightning
  10. Lanterns

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.