Fans zetten crowdfundactie op voor standbeeld David Bowie

Geschreven door op 24 februari 2017 om 13:18
David Bowie - Foto Ron Frazier - Flickr (CC BY 2.0)

Fans van het overleden icoon David Bowie zijn een crowdfundactie gestart. Het initiatief wil een enorm standbeeld laten bouwen ter nagedachtenis aan de legende.

Standbeeld David Bowie

Fans van popicoon David Bowie hebben een crowdfundactie opgezet om een standbeeld voor de overleden artiest te realiseren. Het beeld ter nagedachtenis aan de legende moet maar liefst drie verdiepingen hoog worden en komt in de Londense wijk Brixton te staan, vlakbij de geboorteplek van de zanger. Het initiatief hoopt voor 21 maart £ 990.000, een kleine 1,2 miljoen euro, bij elkaar te krijgen.

David Bowie muurschildering in Brixton - Peter Coxhead (wikimedia)

David Bowie muurschildering in Brixton

Aladdin Sane’s bliksemschicht

Het te bouwen standbeeld komt eruit te zien als de bliksemschicht die Bowie op zijn gezicht schilderde voor de cover van het iconische ‘Aladdin Sane’ album. Het beeld krijgt een plek bij een al bestaande muurschildering in de Londense wijk Brixton. David Bowie werd geboren in deze wijk.

Doneren aan het mooie initiatief kan via deze link!

Awards

Het overleden icoon werd de afgelopen weken postuum geëerd tijdens verschillende awardshows over de wereld. Zo viel de zanger maar liefst vijf keer in de prijzen tijdens de 59e Grammy Awards op 12 februari. Ook tien dagen later, tijdens de Brit Awards, werd Bowie herdacht: The Thin White Duke won twee awards, die zijn zoon in ontvangst nam.

Bron: Rolling Stone

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · David Bowie Nieuws · Nieuws