Drummer Joey Jordison geeft verklaring voor ontslag Slipknot

Geschreven door op 17 januari 2017 om 12:58
Shawn Clown Crahan (Slipknot) cropped - Foto Ralph Arvesen (Flickr, CC BY 2.0)

In 2013 werd Joey Jordison ontslagen als drummer bij Slipknot. Zelf had hij ook geen idee waarom hij werd ontslagen.

Joey Jordison – de reden van zijn ontslag bij Slipknot

In een interview met AXS.com kreeg Joey de vraag waarom Slipknot niet aangaf dat Joey last had van medische klachten in plaats van hem er zomaar uit te zetten. De drummer had destijds last van Myelitis Transversa. Dit is een accute ontsteking van een deel van het ruggenmerg. Toen hij in het ziekenhuis lag voor de behandeling kwam één van de bandleden hem opzoeken, eentje maar.  Joey zegt dat hij nooit zou stoppen bij Slipknot.

“Dat is een erg goede vraag en een lastige vraag om te beantwoorden., gezien alles gepubliceerd wordt en ik dus erg op mijn woorden moet letten. Het ding is, toen ik in het ziekenhuis lag kwam één lid van de band me opzoeken, terwijl heel de band wist dat ik daar lag… en voordat ik het wist werd ik ineens uit de band gezet. En ik wist niet waarom. Ik begrijp niet wat het probleem was. Er waren wat geruchten en er gingen wat verhalen rond over waarom dit was en het is allemaal niet waar… maar het is ok. Het leven heeft rare wendingen… Ik kwam direct terug nadat ik door mijn behandeling heen was. Ik speelde op festivals en deed het goed, “I killed it”. Ik ben niet gestopt met Slipknot. Ik zou nooit stoppen bij Slipknot, nooit. Ik wil dat fans dat weten. Het is belangrijk dat iedereen dat weet.”

Nieuw project

Joey was een van de eerste leden van Slipknot en was al lid van de band sinds de start in 1995. Nadat hij in 2014 werd vervangen door Jay Weinberg is er nu ook nieuws over het nieuwe  project van de ontslagen Slipknot drummer. Het debuutalbum van zijn project VIMIC komt in maart of april uit!

Luister hier naar Psychosocial:

YouTube player

Bron: Impericon Magazine

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Joey Jordison Nieuws · Nieuws · Slipknot Nieuws