Interview Milk Teeth: “Het zou niets uit moeten maken of er een vrouw in een band zit of niet..”

Geschreven door op 20 december 2016 om 16:58
Milk Teeth - Foto: martyna wisniewska - Hopeless Records

Dinsdag 13 december was het zo ver. Het optreden van Against Me! in de Melkweg in Amsterdam. Maar de band stond niet alleen op het podium. Twee ijzersterke support acts hadden de eer om de avond te openen. Een van deze support acts, Milk Teeth, mochten wij voor de show interviewen!

Tijdens de eerste support act hebben wij de tijd om de band Milk Teeth even te interviewen. We hebben niet heel veel tijd, want de band moet over een half uurtje al op, maar toch hadden we de tijd om een aantal vragen te stellen:

Allereerst, leuk dat jullie even tijd hebben. Is dit jullie eerste keer in Nederland en wat is jullie impressie van Nederland?

Nee, dit is de derde of vierde keer haha! We vinden het hier heel erg mooi.

Het is al bijna een jaar sinds dat jullie album is uitgekomen, hoe kijken jullie terug op dit jaar?

Het is super snel gegaan en de reacties zijn echt heel goed op ons album, dus dat is erg leuk. We zijn nu ook op tour met Against Me! dus dat bevalt ons ook erg goed!

Jullie hebben het nummer St Jimmy van Green Day gedaan voor de tribute cd van Kerrang! hoe zijn jullie daar bij gekomen?

Ze hebben ons daarvoor gevraagd en ze hadden een lijst met allerlei Green Day nummers waar we uit konden kiezen. Ze hadden wel suggesties natuurlijk, maar we hebben uiteindelijk unaniem gekozen voor St Jimmy!

Dus jullie zijn zelf ook fan van Green Day?

Absoluut! Het is een geweldige band!

Hoe is het om op tour te zijn met Against Me! en zijn jullie zelf ook fan van hun?

Het is een van onze favoriete bands dus we zijn natuurlijk heel erg dankbaar dat we mee op tour mogen met hun!

We hebben in een ander interview gelezen dat jullie het vervelend vinden dat mensen zich focussen op het feit dat jullie een vrouwelijke bandmember hebben, hoe gaan jullie hier mee om?

Het zou niets uit moeten maken of er nou een vrouw in een band zit of niet. Voor ons is er geen verschil, ze is net zo erg als ons haha! Mensen vergelijken ons ook vaak met Paramore, omdat hun natuurlijk ook een vrouwelijke bandmember hebben. Maar dat is onzin, we lijken op geen enkele manier op die band. Maar alleen omdat wij ook een vrouwelijke bandmember hebben vergelijken ze ons daarmee.

Hoe hebben jullie de naam Milk Teeth bedacht?

We zochten eigenlijk naar twee woorden die bij elkaar wel lekker klonken. Uiteindelijk kwamen we bij Milk Teeth uit, haha. Geen spannend verhaal dus. In Noord-Amerika reageren ze wel ietwat raar op onze bandnaam, omdat Milk Teeth daar wordt gebruikt voor kindertanden haha.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews