Het Koninklijk Concertgebouworkest is ook genomineerd voor een Grammy!

Geschreven door op 7 december 2016 om 16:19
Het Koninklijk Concertgebouworkest - Foto: Fred Ernst - (Bron: Wikimedia Commons)

Het KCO ( Het Koninklijk Concertgebouworkest) is onder vele anderen ook genomineerd voor een Grammy! Het orkest is genomineerd in de categorie: ‘Beste Orkestrale Uitvoering’.

Grammy nominatie voor Het Koninklijk Concertgebouworkest

In de 85 categorieën die de Grammy’s heeft is ook het Koninklijk Concertgebouworkest genomineerd in de categorie: Beste Orkestrale Uitvoering. Er zijn nog vier andere genomineerde in deze categorie. Ook in 2010 was het orkest genomineerd voor een Grammy. Toen maakte een liveopname kans in de categorieën: Beste Klassieke Album en Beste Orkestrale Uitvoering. Dit jaar maakt het orkest kans met de uitvoering van Prokofievs Symphony No.5 onder leiding van Mariss Jansons.

Nog meer genomineerden

Zo zijn voor de categorie Album of The Year zowel Beyoncé, Justin Bieber én Adele genomineerd! Beyoncé en Adele zijn ook nog samen genomineerd in Record of The Year. En de dames zijn nog niet klaar. Adele is ook genomineerd voor Best Pop Vocal Album en Beste Pop Solo Performance en Beyoncé voor Best Music Video en Best Urban Contemporary Album. Zangeres Demi Lovato heeft dit jaar haar eerste Grammy nominatie binnengesleept, ze kan het alleen nog niet helemaal geloven. Bekijk hier haar hele blije posts op Facebook:Bekijk hier de preview van het optreden van Het Koninklijke Concertgebouworkest:

YouTube player

  Bron: Billboard.com, nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.