Edison pop 2011 nominaties bekend

Geschreven door op 15 september 2011 om 10:15
Krystl (The Bluebirds) - Fotocredits: yornik (Flickr CC BY-SA 2.0)

De eerste nominaties voor Edison Pop 2011 zijn bekend gemaakt. Onder andere Ben Saunders en Go Back To The Zoo zijn genomineerd.

De Edison wordt al sinds 1960 uitgereikt en is daarmee de oudste muziekprijs van Nederland. Edisons worden uitgereikt in verschillende genres, klassiek, jazz en pop. De prijs is te vergelijken met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award of de Franse Victoire. Vandaag zijn live in het 3FM programma Giel een aantal genomineerden voor de Edison Pop 2011 bekend gemaakt.

Voor de categorie beste nieuwkomer zijn Go Back To The Zoo, Ben Saunders en Krystl genomineerd. Verder zijn ook de genomineerden van de publieksprijs beste album en beste song bekend gemaakt. Via de website van Edison kan er vanaf nu gestemd worden op deze publieksprijzen.

De prestigieuze prijzen worden uitgereikt aan albums van bijzondere kwaliteit en dit wordt beoordeeld door een onafhankelijke vakjury. Deze jury heeft een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld op basis van kwaliteit en artistieke waarde.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags: