Martin Shkreli deelt fragmenten van uniek exemplaar Wu-Tang Clan-album

Geschreven door op 9 november 2016 om 14:55
RZA (Wu Tang Clan) - Fotocredits Jørund Føreland Pedersen - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Martin Shkreli heeft tijdens een livestream fragmenten laten horen van het Wu-Tang Clan-album ‘Once Upon a Time in Shaolin’. De controversiële zakenman is de eigenaar van het enige exemplaar van de plaat dat ooit werd gemaakt.

Martin Shkreli deelt Wu-Tang Clan – ‘Once Upon a Time in Shaolin’

Multimiljonair Shkreli kocht het unieke exemplaar in 2015 voor 2 miljoen dollar. De 33-jarige ondernemer beloofde in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen het hiphopalbum op het internet te laten horen als Donald Trump zou winnen.

Shkreli hield zich aan zijn belofte en speelde een aantal tracks af tijdens een livestream. Alhoewel de stream (op dit moment) niet meer terug te kijken is op zijn social media-pagina’s, zijn er al wel een aantal opnames op YouTube terug te vinden:

YouTube player
YouTube player

Controverse

Martin Shkreli kwam al meermaals in opspraak. Zo verhoogde hij in 2015 als CEO van een farmaceutisch bedrijf de prijs van een aidsmedicijn met meer dan 5000%. Later dat jaar werd de Amerikaan ook nog opgepakt door de FBI nadat hij was aangeklaagd voor fraude.

Het feit dat veel mensen hem zeggen te haten, lijkt Shkreli echter weinig te doen; onlangs zette hij nog een veiling op waarbij mensen geld konden bieden om de controversiële ondernemer in het gezicht te stompen…

Bron: Pitchfork / NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · WTF · Wu-Tang Clan Nieuws