Wu-Tang Clan komt op 28 november met nieuw album

Geschreven door op 1 oktober 2014 om 14:22
RZA (Wu Tang Clan) - Fotocredits Jørund Føreland Pedersen - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

De Wu-Tang Clan heeft eindelijk een releasedatum voor hun lang verwachte album bekendgemaakt. De plaat, die de titel A Better Tomorrow zal dragen, moet 28 november uitkomen.

Het nieuws werd bekend gemaakt door de leider van de groep, RZA, in een interview met Billboard. In het gesprek bevestigde hij dat het album op de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving uit zal komen.

Wu Tang Clan

A Better Tomorrow

Daarnaast deed RZA in het interview ook uitspraken over de muzikale richting van het album. “Muzikaal gezien gaat het over een man die zich zichzelf probeert te vinden na een moeilijke periode, waarna hij nog meer problemen op zijn pad vindt. Dan realiseert hij zich dat het soms beter is om weg te lopen en het verleden te vergeten, zodat hij zich kan focussen op het verbeteren van zijn eigen leven (“making a better tomorrow”).

Tracklist – A Better Tomorrow

‘Ruckus in B Minor’
‘Ron O’Neal’
‘Mistaken Identity’
‘Keep Watch’
‘Never Let Go’
‘Mistaken Identity’ (Instrumental)
‘Never Let Go’ (Instrumental)

Wu-Tang Clan

De Wu-Tang Clan is een uit Staten Island, New York, afkomstige hiphop-formatie. De Eastcoast-formatie wordt gerekend tot de New school hiphop en bestaat uit 9 vaste leden: Method Man, Ol’ Dirty Bastard, RZA, GZA , Raekwon, Inspectah Deck , U-God, Masta Killa en Ghostface Killah. Ol’ Dirty Bastard overleed in 2004 . De Wu-Tang Clan kent daarnaast meerdere affiliaties binnen de organisatie, hierdoor heeft Wu-Tang tientallen gerelateerde leden, onder wie de Nederlands-Marokkaanse rapper en producer Cilvaringz.

Tip: Het laatste originele studioalbum van de Wu-Tang Clan stamt alweer uit 2007. Het album draagt de titel 8 Diagrams en is gemakkelijk verkrijgbaar bij bol.com.

Beluister hieronder ditzelfde album.

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Nieuws · Wu-Tang Clan Nieuws