Geruchten over een Oasis-reünietour zwellen verder aan

Geschreven door op 1 november 2016 om 14:00
Oasis - Foto: Will Fresch - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Veel fans hopen er al jarenlang op, maar nu lijkt het ook echt steeds waarschijnlijker te worden: een reünie van Oasis! Zo zou er een band zijn gepolst als voorprogramma van de legendarische Britpop-groep voor een toekomstige tour!

Oasis: reünie?

Er gaan al langere tijd geruchten rond over een potentiële reünie van de fameuze band die we o.a. kennen van de megahit Wonderwall uit 1995. De geruchten lijken nu echter steeds concreter te worden.

Zo meldt het Australische muzieknieuwsplatform Noise11 dat het informatie heeft ontvangen van een niet bij naam genoemde band, die door de bekende Britpop-groep zou zijn gevraagd om als supportband te fungeren op een toekomstige reünietour.

Broedertwist

De mannen van Oasis gingen in 2009 definitief uit elkaar naar aanleiding van aanhoudende ruzies tussen de broers Liam en Noel Gallagher. Liam en de rest van Oasis gingen tot 2014 door met hun nieuwe band Beady Eye, en Noel ging verder met zijn project Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Ondanks het feit dat de broers zich recentelijk nog steeds negatief over elkaar uitlieten, is het volgens sommigen niet onmogelijk dat de twee openstaan voor een herstart van Oasis. Zo liet Mat Whitecross, die de documentaire Supersonic over de band regisseerde, weten dat Noel nog steeds een passie voelt voor de fans van Oasis en dat Liam soms zegt dat hij graag weer eens als vanouds op tour zou gaan…

YouTube player

Bron: NME / Noise11

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.