Bekijk de officiële trailer van Oasis documentaire Supersonic!

Geschreven door op 8 september 2016 om 13:06
Oasis - Foto: Will Fresch - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

De eerste beelden van de Oasis-documentaire Supersonic zijn te zien in de officiële trailer die 6 september uitgebracht is. In de trailer wordt er archiefbeeld getoond en zijn er interviews te zien met de Gallagher broers. De documentaire moet later dit jaar uitkomen.

Supersonic

De documentaire gaat over het succes van de band Oasis en laat zien hoe zij in een korte periode wereldberoemd werden. De documentaire toont exclusieve archiefbeelden en interviews met de Gallagher broers.

Naast de broers werden ook crew en familieleden geïnterviewd. Supersonic is gemaakt door de makers van de indrukwekkende docu Amy, dat ging over het leven van Amy Winehouse. Voor deze docu ontvingen zij verschillende prijzen, waaronder een felbegeerde Oscar.

Het begin van Oasis

In 1991 werd de band opgericht onder de naam The Rain, bestaande uit Paul McGuigan, Paul Arthurs, Tony McCaroll en Liam Gallagher. De band vond The Rain geen passende naam en veranderde de naam naar Oasis. De broer van Liam, Noel Gallagher stelde voor om de songwriter van de band te worden en zo ging de band opweg naar hun wereldwijde succes. De band was compleet, ging meer optreden en ruim 2 jaar later hadden zij hun eerste platencontract op zak. Het eerste debuutalbum Definitely Maybe werd dan ook niet veel later uitgebracht met onder andere de succesvolle nummers Supersonic en Live Forever. Het album werd een groot succes in Engeland en werd het snelst verkopende debuutalbum aller tijden.

Ruzies

Het internationale succes van de band kwam pas na het tweede album (What’s The Story) Morning Glory? met onder andere de hitsingle Wonderwall. Het album werd wereldwijd ruim 22 miljoen keer verkocht. In 1996 kwamen de problemen rondom de band. Bandleden verlieten de band en werden vervangen door nieuwe. Drugsgebruik en ruzies tussen de Gallagher broers deden de band niet veel goeds.

Einde voor Oasis

Het 6e album Don’t Believe The Truth werd tegen alle verwachtingen in toch een groot succes, de daaropvolgende wereld tournee werd eveneens goed ontvangen. De ruzies tussen de broers betekende uiteindelijk toch het einde voor de band Oasis, Noel Gallagher besloot in augustus 2009 na een zoveelste ruzie met zijn broer Liam de band te verlaten. De band ging zonder Noel verder onder de naam Beady Eye.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Film Nieuws