Green Day naar de MTV EMA’s voor Global Icon Award!

Geschreven door op 1 november 2016 om 12:41
Green Day - persfoto MTV EMA (Viacom Benelux)

Green Day is toegevoegd aan de line-up van de MTV EMA’s! De wereldberoemde punkrock/poppunk-band treedt op 6 november niet alleen op in Ahoy Rotterdam, maar mag ook nog eens de Global Icon Award in ontvangst nemen!

Green Day – MTV EMA’s: Global Icon Award

Tijdens de MTV Europe Music Awards, die dit jaar in Ahoy Rotterdam plaatsvinden, krijgt de band de Global Icon Award overhandigd. De mannen ontvangen deze prijs voor hun wereldwijde invloed.

Volgens Bruce Gilmer van Viacom (het mediabedrijf waaronder MTV valt) verdient het trio het om geëerd te worden vanwege hun enorme passie, vurige songteksten en rauwe muziek. In het verleden ontvingen o.a. Duran Duran, Eminem en Queen al de Global Icon Award.

Nominaties

Green Day is ook nog genomineerd in de categorieën Best Live en Best Rock. De Amerikaanse band ontving de Best Rock Award al drie keer eerder.

Revolution Radio

Eerder dit jaar brachten de heren nog hun 12e studioalbum Revolution Radio uit, waarop nummers als Bang Bang en Still Breathing te horen zijn. De plaat werd door veel critici erg positief werd ontvangen.

Bron: Green Day Official Website

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Green Day Nieuws · Nieuws