Moose Blood: “Als Nederlanders meezingen met onze nummers klinkt het heel anders!”

Geschreven door op 10 oktober 2016 om 15:20
Moose Blood - Foto: Kartien Luinenburg (ArtiestenNieuws)

Moose Blood is al een tijdje niet meer weg te denken uit de alternatieve muziekindustrie. De heren, die vorig jaar nog in het voorprogramma te zien waren van Man Overboard kwamen voor twee headlineshows naar Nederland! Wij spraken ze voor hun optreden in het poppodium Patronaat in Haarlem.

Interview Moose Blood 28 september!

Het is een wat herfstachtige dag in Haarlem als we aankomen bij poppodium Patronaat. De band stond een dag eerder nog in een uitverkocht Dynamo in Eindhoven, maar doet het nog eens over in de Noord-Hollandse hoofdstad Haarlem. We worden ontvangen door de tourmanager van de heren, die ons naar een wat rommelige maar gezellige kleedkamer brengt. Er is te zien dat de ruimte die de heren van Moose Blood voor een dag tot hun beschikking hebben volop benut wordt. We spraken met gitarist Mark en basgitarist Kyle onder andere over de MCR-Tribute, clubshows/festivals en het nieuwe album!

Allereerst, bedankt dat jullie dit interview met ons willen houden! Gisteren stonden jullie al in een uitverkochte zaal in Eindhoven. Hoe was de show?

“Het was heel leuk! Het was niet de eerste keer dat we in Nederland waren, we waren er een jaar geleden ook. hier Toen hebben we ook in Eindhoven gespeeld, als voorprogramma van Man Overboard. Het is superleuk om weer terug te komen naar diezelfde plaats en dit keer als headliner!  We weten alleen niet zo goed meer waar dat was; het was om de hoek van waar we gisteren gespeeld hebben haha, het was in ieder geval wel dichtbij!”

Wat is jullie eerste indruk van Nederland en de fans hier?

“De ontvangst hier is geweldig, ook de mensen zijn geweldig! De ervaring die wij hebben met de shows hier is ook heel erg goed. Nederland is een leuke plek om te komen. De twee shows waren ook best wel dichtbij elkaar. Maar alles in Nederland is wel dichtbij elkaar vergeleken met Amerika haha!”

Zijn er grote verschillen verschillen tussen de fans in de UK en die in NL?

“Nee er zijn niet hele grote verschillen, wel als mensen meezingen, dan klinkt het heel anders dan dat we gewend zijn! Maar het maakt niet uit hoe mensen klinken, we vinden het natuurlijk heel leuk als de fans meezingen en de teksten kennen van onze nummers, zowel de nieuwe songs als de oude, dat is een eer!”

Hoe is de ontvangst van jullie nieuwe album (Blush)?

“Je hoopt altijd dat mensen het goed opnemen, net zoals ons oude materiaal. We denken zelf dat dit album veel beter is dan het eerste album dat we hebben uitgebracht, en we hopen natuurlijk dat mensen daar hetzelfde over denken. Het ene album is meer pop, maar we proberen het in een set mooi bij elkaar te brengen. Mensen lijken daar altijd wel goed op te reageren!”

Hoe zouden jullie het genre van jullie muziek omschrijven. Mensen geven jullie vaak het label ‘emo’, klopt dit volgens jullie? Zijn er meerdere genres waar jullie in passen?

“We gebruiken veel invloeden van het old school emogenre. We vinden het niet erg om gelabeld te worden als een emoband; er zijn mensen die ons poppunk noemen, maar zo zouden we onszelf niet noemen, hoewel we niet tegen dat genre zelf hebben.”

We lazen in Rock Sound dat jullie uiteenlopende muzikale achtergronden en interesses hebben. Hoe hebben jullie de richting van Moose Blood bepaald?

“Zanger Eddy was een beetje aan het experimenteren met muziek. Eigenlijk was iedereen het al meteen eens met die richting. We kenden elkaar ook al wat langer via andere bands, school en werk. Alles ging heel soepel!”

En nu we het toch over de richting hebben, even een cliché vraag: Hoe zijn jullie eigenlijk aan de naam Moose Blood gekomen?

“Het begon eigenlijk een beetje als een grapje, we waren random dingen aan het opschrijven. We hebben er daarna nooit over nagedacht dat mensen er erg over na gingen denken haha.”

Onlangs kwam de My Chemical Romance-tribute cd uit, jullie hebben daaraan meegewerkt. Hoe was het om daar aan mee te werken? 

“Het was heel tof. Wij vroegen niet specifiek om het nummer, maar het idee kwam vanuit het magazine. We hadden nog nooit een cover gemaakt dus we vonden het een heel leuk idee. We konden samenwerken met iemand die ons al eerder had geholpen bij eerdere albums. Het was eigenlijk zoiets van: we zien wel wat eruit komt. Meer voor de fun, met een gitaarsolo die we normaal ook niet zouden doen. We hebben er iets leuks van proberen te maken en we denken dat dat wel is gelukt!”

Zijn jullie zelf ook echt fan van My Chemical Romance?

“We zijn natuurlijk door die fase gegaan, zoals veel mensen. Maar het is niet alsof de band zoals bij sommigen ons leven heeft gered, zo ver is het nooit gekomen. Maar we kunnen de albums zeker waarderen. Toevallig is het nummer dat we hebben gecoverd (I Don’t Love You) het favoriete nummer van Mark!”

Zijn er specifieke bands waarmee jullie nog willen samenwerken en/of touren?

“We hebben al een aantal shows met Taking Back Sunday gedaan, dat was natuurlijk heel tof. Er zijn wel bands die we graag een keer zouden willen spreken, en vaak zien we die ook op festivals. Dan denk je dat je ze kan spreken of tegenkomt maar dat is dan helaas niet zo, meestal is het heel hectisch daar. Jimmy Eat World lijkt ons wel tof om mee samen te werken of te touren!”

Wat vinden jullie het grootste verschil tussen festivals en clubshows?

“We hebben nog nooit een slechte festivalervaring gehad. Het is een groot compliment om op grote line-ups zoals Reading en Leeds te staan! Ook dat mensen veel geld betalen voor een grote line-up en wij er dan tussen mogen staan, dat is heel tof! Dat mensen de tijd nemen om ons te bekijken terwijl er op een ander podium tegelijkertijd een andere toffe band speelt is een eer!

Clubshows zijn wel beter georganiseerd, je weet precies hoe alles gaat en hoe laat je speelt. We zien vaak op festivals hele toffe namen staan, maar vaak hebben we dan niet de mogelijkheid om die bands te checken. Vaak hebben we veel interviews. Op Vans Warped Tour was dat gelukkig anders omdat het een rondreizend festival i,s dus op een van die dagen heb je altijd wel tijd om andere bands te checken haha.”

Wat is het leukste/grappigste dat jullie hebben meegemaakt op tour?

“Haha dat is altijd wel een lastige vraag. Natuurlijk hebben we leuke dingen meegemaakt. De dingen die er zijn mogen we niet vertellen, omdat dit bij iemand anders was en dat vindt die denk ik niet zo leuk haha.”

De Knuckles-videoclip lijkt geïnspireerd te zijn door een film, in de YouTube-comments lezen we dat veel mensen het op Little Miss Sunshine vinden lijken. Kunnen jullie daar iets over zeggen?

“Onze producer had een idee tussen een combinatie van Little Miss Sunshine en Teen Wolf. Het heeft niet per se een sterke connectie met het nummer, het was een random idee. De vader in de video is ook een echte acteur. We hadden ook een kind nodig voor de video en het is ook echt zijn eigen zoon, dus dat is wel heel tof!”

En als laatste, komen jullie snel weer naar Nederland?

“We weten het op dit moment nog niet zeker, maar we zouden het natuurlijk wel graag willen!”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews · Nieuws